به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هدفون هایی که سروصدای بیرون را ساکت می کنند، برای نشنیدن صدای افرادی که بلند صحبت می کنند و همهمه اماکن شلوغ کارآمد اند اما گاهی اوقات کاربر فقط نمی خواهد صداهای خاصی را بشنود به همین دلیل یک سیستم «شنیداری معنایی» آزمایشی ابداع شده است.
در حال حاضر محققان دانشگاه واشنگتن مشغول توسعه این فناوری هستند که از الگوریتم های یادگیری عمیق در موبایل هایی استفاده می کند که به طور بی سیم به یک هدفون حذف سروصدای متعلق به شرکت ثالث متصل می شود.
صدای محیطی از میکروفونهای کنترل سروصدای هدفون به برنامهای روی موبایل ارسال و پخش میشود. در اینجا نویز به صورت دیجیتال فیلتر میشود تا اکثر صداها را مسدود کند، اما به شنونده اجازه میدهد تعداد کمی از صداها را بشنود. همچنین این سیستم میتواند صداهای انتخابی ناخواسته را مسدود کند و در عین حال به همه صداهای دیگر اجازه عبور دهد. در حال حاضر ۲۰ گزینه انتخابی برای صدای مجاز یا قابل مسدود شدن وجود دارد.
هم اکنون موبایل ها بخشی از این سیستم هستند. زیرا قطعات الکترونیکی در هدفون یا روی یک سرور مبتنی برابر به اندازه کافی قدرتمند یا سریع نیستند.
پروفسور شیام گولاکوتا مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: درک صدای یک پرنده و استخراج آن از میان اصوات محیطی دیگر نیازمند هوش واقعی است که هدفون های نویز گیر فعلی آن را ندارند.
گجت مذکور روی ۲۲ داوطلب در محیط هایی مانند پارک، خیابان و دفاتر اداری آزمایش شد و به طور موفقیت آمیز اصوات مورد نظر را مانند صدای پرندگان، زنگ های هشدار و آژیر استخراج کرد. البته سیستم هنوز نیازمند فعالیت و ارتقا است زیرا به سختی می تواند بین صداهای مشابه مانند صدای صحبت کردن انسان و آواز خواندن، تمایز قائل شود.