به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتحزاده در حاشیه بازدید از مرکز تولید نهال شهرستانهای کلیبر و جلفا اظهار کرد: پویش کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۱ در کشور شروع شده و در استان نیز نهالستانهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای اجرای این طرح آماده سازی، تجهیز و روز آمد شده اند.
وی افزود: این طرح در نهالستانهای شامداران جلفا، مکیدی کلیبر، قوریگل بستان آباد، شهید سلیمانی تبریز اجرا میشود.
فتحزاده تصریح کرد: در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، در استان ما تعداد ۹ تفاهم نامه در قالب مشارکتها و مسئولیتهای اجتماعی با بهره برداران صنعت و معدن منعقد شده و کاشت تعداد ۱۴ میلیون اصله نهال در نهالستانهای مذکور و تعداد ۷ میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی انجام گرفته است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، ادامه داد: در مجموع تعداد ۲۱ میلیون اصله نهال از آغار طرح در استان تولید شده که این میزان تولید نهال از آغاز اجرای طرح تا کنون، معادل ۵۰ سال تولید نهال در سالهای قبل از اجرای طرح است.
وی، «احیاء و غنی سازی جنگلهای طبیعی»، «زراعت چوب»، «جلوگیری از گسترش بیابانها و ریزگردها» و «ارتقای فضای سبز در اطراف شهرها» را چهار هدف اصلی اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت عنوان کرد.
فتحزاده توضیح داد: افزایش پوشش گیاهی، افزایش میزان نفوذپذیری آبهای سطحی، جلوگیری از وقوع سیلابهای مخرب، تقویت سفرههای آب زیرزمینی، و جلوگیری از گرم شدن کره زمین از جمله مزایای ایجاد و توسعه پوشش گیاهی این طرح به شمار میروند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، خاطرنشان ساخت: در این طرح نهادهای عمومی غیر دولتی، تشکلهای مردم نهاد، دستگاههای اجرایی و دولتی، صنایع و کارخانجات، جوامع محلی و روستایی و صدا و سیمای مرکز استان مشارکت خواهند داشت.