کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری به همت دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری جامعه المصطفی العالمیه و ده‌ها مرکز علمی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری با حضور طهرانچی رئیس اولین اجلاس کنگره، حجت الاسلام دکتر رضایی دبیرعلمی کنگره، حجت الاسلام دکتر موسوی دبیر اجرایی کنگره، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران، حجت الاسلام دکتر شریفانی دبیر اولین اجلاس کنگره به همت دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری جامعه المصطفی العالمیه و ده‌ها مرکز علمی برگزار شد.

رهبر معظم انقلاب شخصیتی ذوالابعاد و فقیه اصولی مدیر و مدّبر است

آیت الله علی اکبر رشاد در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تهران گفت: در مورد کسی سخن می‌گوئیم که ذوالابعاد و یک فقیه اصولی مدیر و مدبر است که امروز رهبری جبهه مقاومت را در دست دارند.

رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب یک شخصیت فرهنگی برجسته است، افزود: ایشان در انواع هنر صاحب دید است و در بعضی بخش‌ها مانند شعرشناسی سرآمد و یک مفسر برجسته هم هستند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر از من بپرسند بارزترین ویژگی این شخصیت ذوالفنون چیست؟ می‌گویم برجسته‌ترین وجه ایشان قرآنی بودن‌شان است.

وی اظهار کرد: ایشان در هر حوزه‌ای که ورود می‌کنند سرآمد و مبتکر می‌شوند چه رسد به قرآن که مهم‌ترین دغدغه تخصص رهبر معظم انقلاب است، حتی در مورد خط نگارش و قرائت قرآن هم نظرات ویژه و فنی دارند.

رشاد تصریح کرد: نوآوری و تسلط کارشناسانه به مسائل از ویژگی‌های رهبر معظم انقلاب است و می‌توانیم مجموعه وسیعی از کار تفسیری را از بیانات ایشان استخراج کنیم.

حکمرانی مبتنی بر قرآن در اندیشه‌های رهبر انقلاب موج می‌زند

سپس محمدمهدی طهرانچی، با بیان اینکه توجه به این اندیشه‌ها نگاهی جدید را برای اشراب از آموزه‌های قرآنی به انسان می‌دهد، اظهار داشت: برای اینکه قرآن کریم در زندگی مان مهجور نباشد، بایستی تلاش مضاعفی انجام دهیم، چرا که براساس قرآن کریم می‌توانیم تعلیم و تربیت، سبک زندگی، حکمرانی و … را پایه ریزی نمائیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه قرآن کریم تنها حدیث گذشته نیست، بلکه دوای دردهای کنونی و آینده ماست، افزود: قرآن کریم دربردارنده پدیده‌های انسانی، طبیعی و اجتماعی و مبتنی بر گزاره‌های زندگانی است که باید با بهره گیری از تمام ارکان شناختی با قرآن کریم روبرو شویم.

وی جامعه، اقتصاد و حکمرانی دانش بنیان را از کلیدواژه‌های به روزی دانست که قرآن کریم برای آنها تبیین‌های دقیقی را مطرح کرده است، ادامه داد: متأسفانه ما سیاستگذاری و برنامه‌ها را تقلید و قالب‌ها را کپی برداری و در ادامه به تطابق آن با آموزه‌ها می‌اندیشیم، در حالی که در حکمرانی اسلامی باید چرایی را به خوبی ترسیم نمائیم، زیرا پاسخ به چرایی همچون ریل حرکت قطار حکمرانی اسلامی است.

طهرانچی خاطرنشان کرد: وقتی سخن از حکمرانی می‌کنیم، یعنی سیاستگذاری و برنامه ریزی و قانون گذاری در حوزه سلامت، فرهنگ، اقتصاد، علم و فناوری، علوم اجتماعی و … مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه فلسفه و رویکرد سیاستگذاری خیلی از نظامات ما پرورش یافته رویکردهای غربی است، حکمت و علم را دو لازمه حکمرانی مبتنی بر آموزه‌های قرآنی دانست و با بیان اینکه حکمت درک جریان حقایق عالم است، افزود: علم جهت مند در مسیر شناخت پدیده است که کارکرد جهت داری در این پدیده دارد.

طهرانچی تأکید کرد: با سیر در اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب می‌توان دریافت که راهبری نظام اسلامی بر اساس قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام و باورمندی مطلق به سنت‌های الهی در آن موج می‌زند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب مجتهدی دارای مکتب سیاستگذاری حکمرانی اسلامی است که از آن به اندیشه‌های راهبردی یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه در اندیشه رهبر معظم انقلاب، تحول نیازمند پشتوانه فکری است و بدون پشتوانه فکری نمی‌توان به تحول رسید، اظهار کرد: رهبر انقلاب عالم قرآنی مبتنی بر درک زمانی عینیت حکومت اسلامی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در اندیشه رهبر معظم انقلاب اعتقاد به حاکمیت الهی مبنای فلسفه حکمرانی سیاسی است، گفت: نظام سیاسی اسلام، نظام حاکمیت الهی به معنای جامع و کامل است.

وی، حکمرانی بر اساس علم مبتنی بر قرآن را بسیار مهم و ضروری دانست که در اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی موج می‌زند.

در ادامه این مراسم از کتاب سه جلدی «سلسله منشورات کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای» که چکیده مقالات دانشگاه آزاد اسلامی است و به همت دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، محمد امینی تهرانی و محمدرضا حقیقت سمنانی گردآوری شده، رونمایی شد.

در این مراسم از فائزه سادات عظیم‌زاده اردبیلی، حامد فتحعلیانی، سیدرضا موسوی و طیبه زارعی به عنوان نویسندگان مقالات برتر تقدیر به عمل آمد.

لازم به ذکر است کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی توسط دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه با همکاری بیش از ۱۸۰ مرکز علمی در راستای اجرای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه و در ۱۵ محور با موضوعات قرآنی برگزار شد. طی دو سالی که از انعقاد این تفاهم نامه همکاری می‌گذرد، ۱۸۳پ یش نشست علمی، ۶۵ کارگاه آموزشی و ۱۲ کرسی ترویجی برگزار شده است.

حدود ۲۳۴۰ چکیده مقاله و ۱۶۳۰ اصل مقاله به ۲۱ زبان از ۱۸ کشور، به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از میان آنها ۴ مقاله انتخاب شدند