معاون دانشگاه علوم توانبخشی گفت: ایران پرمخاطره‌ترین کشور دنیاست و ۹۰ درصد دانشجویان دوره دکتری گروه حوادث و بلایا دانشگاه گرنت داخلی و بین‌المللی دارند و بازوی فکری نهادهای متولی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در مراسم رویداد علمی کافه کتاب گفت: ایران پرمخاطره‌ترین کشور دنیاست و ۹۰ درصد دانشجویان دوره دکترای گروه حوادث و بلایا گرنت داخلی و بین‌المللی دارند و در بازوی فکری نهادهای متولی هستند.

دکتر حمیدرضا خانکه معاون پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در رویداد علمی کافه کتاب گفت: انتشارات و کتابخانه قلب معاونت پژوهشی و دانشگاه است و کتابخانه مرکزی یک کتابخانه فاخر و تخصصی در حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی است.

خانکه ادامه داد: کتابخانه مرکزی یک بانک غنی علمی است و لازم است اساتید و دانشجویان مراجعه بیشتری به اینجا داشته باشند و نیازمند یک تغییر پارادیم در این مساله هستیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی تصریح کرد: کافه کتاب رویداد خوبی است و لازم است برای رویدادهای علمی خارج از چارچوب برنامه ریزی کنیم و در این رویدادها حرف‌ها و یافته های علمی جدید مطرح شود. مسابقات علمی دانشجویان و اساتید را طراحی کرده‌ایم و به زودی راه‌اندازی می‌شود.

خانکه افزود: امیدوارم کتابخانه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مسیر تعالی خود را ادامه دهد و به اولین کتابخانه ۲۴ ساعته دانشگاه کشور تبدیل شود. برای حل مشکل سالن قرائت‌خانه هم توافقاتی با تایید رییس دانشگاه انجام شده است.

وی گفت: در ابتدا لازم است از سکوت کشورهای غربی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام انزجار کنم. مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا بعنوان مرجع علمی و دانشگاهی با واحدهای تخصصی در داخل و خارج از کشور به ساماندهی آموزش‌ها و پژوهش‌های مرتبط با سلامت در حوادث و بلایا می‌پردازد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی با ارائه تعریفی از حوادث و بلایا تصریح کرد: بلا، بحران یا حادثه اتفاقی است که منجر به خسارتی که نیاز ایجاد می‌کند و این نیازها بیشتر از توان محلی برای مدیریت آن است. تخصص گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ما مدیریت این قضیه است.

۵۳ مخاطره اولویت دار در کشور شناسایی شده است

وی افزود: ایران، کشور بلاخیزی است و براساس قانون دائمی مدیریت بحران کشور، ۵۳ مخاطره اولویت دار در کشور شناسایی شده که نشان می دهد، بواسطه شرایط اقلیمی، محیط جغرافیایی و آسیب پذیری که داریم، متنوع ترین مخاطرات در ایران تجربه می‌شود و کشورمان یکی از پرمخاطره‌ترین کشورهای دنیاست.

خانکه اظهار کرد: مخاطرات به دو دسته ﻃﺒﻴﻌﻰ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺳﺎﺧﺖ تقسیم‌بندی می‌شوند. ۹۳ درصد کشور ما در معرض زلزله بیش از ۷ ریشتر قرار دارد و بیشترین علت مرگ و میر در طول تاریخ کشور ما به دلیل خشکسالی و زلزله بوده است. در بحث مخاطرات انسان ساخت نیز حوادث ترافیکی سالانه باعث مرگ ۲۰ هزار نفر و ۴۰ هزار معلولیت می‌شود.

مدیر مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی تاکید کرد: ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی یعنی حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال در حوادث ترافیک هزینه می ‌دهیم. ۹۰ درصد بحران‌های محلی در کشور به واسطه حضور مدیران عالی به یک بحران ملی تبدیل می‌شوند.

وی به سازه های ضعیف و نامناسب بیمارستان ها و ساختمان های مسکونی کشور اشاره کرد و افزود: شهروندان قبل از خرید ملک با مراجعه به شهرداری ، نقشه خطر محل زندگی خود را درخواست کنند.

مدیر مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی به اقدامات، برنامه‌ها و دستاوردهای این مرکز اشاره کرد و افزود: سناریوهای پایه ملی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، مجموعه ابزارهای ملی ارزیابی مخاطرات و شاخص های توانمندی تخصصی حوزه سلامت در حوادث و بلایا، درسنامه سلامت در حوادث و بلایا، نقش مدیریت محیط زیست در کاهش خطر حوادث و بلایا، آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایا برنامه ی کشوری، مدیریت جامع خطر رخدادهای بیولوژیک در نظام سلامت با تاکید بر کووید ۱۹ و از اقدامات این مرکز است.

خانکه تاکید کرد: ۹۰ درصد دانشجویان دوره دکتری این گروه گرنت داخلی و بین‌المللی دارند و با کشورهای آلمان، سوئد و لهستان طرح مشترک در حال اجرا داریم.

رویداد علمی فرهنگی کافه کتاب همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه و با محوریت آشنایی با گروه آموزشی و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا و معرفی کتاب‌های مطرح این مرکز و با حضور دکتر حمیدرضا خانکه معاون پژوهشی و مدیر گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا، دکتر معصومی معاون درمان دانشگاه، دکتر فرزین‌نیا معاون دانشجویی و دکتر فرخی معاون توسعه دانشگاه و اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این حوزه برگزار شد.