به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی زاهدی شب گذشته در مراسم اختتامیه پنجمین همایش ملی بیوتکنولوژی، اولین همایش بین المللی ژنومیکس و بیوتکنولوژی سلامت و چهارمین همایش ژنتیک معلولیتها در سالن اجلاس سران افزود: در چشم انداز بیست ساله ایران باید رتبه اول در حوزه علم و فناوری منطقه را به دست آورد به همین منظور تمامی برنامه های آموزشی، پژوهشی و فناوری وزارت علوم در این راستا است.
وی با اشاره به آخرین دستاوردهای علمی ایران اظهار داشت: مستندات ایران در ISI در سال گذشته 7 هزار بود و در این سال کشورهای ترکیه و مصر دارای مقام اول و سوم بودند و طبق آمارهای جدید در سال جاری ایران از مرز 8 هزار مستندات علمی گذشت درحالی که ترکیه و مصر تا کنون به مرز مستندات خود در سال گذشته دست نیافته اند.
وزیر علوم اضافه کرد: همچنین نام 2 دانشگاه تهران و صنعتی شریف در آخرین رتبه بندی Times Higher Education در رتبه های 529 و 539 قرار گرفتند.
وی در مورد تلاشهای وزارت علوم برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله گفت: افزایش رشد تحصیلات تکمیلی در 2 سال آینده تا سقف 50 درصد و جذب اعضای هیئت علمی با مصوبات جدید تا سقف 5 هزار و 500 عضو از جمله اقداماتی است که در راستای رسیدن به اهداف برنامه در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.
تعداد دانش آموختگان حوزه زیست فناوری
زاهدی با اشاره به وضعیت زیست فناوری در کشور افزود: تعداد کل دانش آموختگان شاخه های مختلف زیست فناوری در کشور 729 و تعداد دانشجویان ارشد و دکتری در این حوزه در سال 86-85 معادل 3 هزار و 488 است. همچنین تعداد یک هزار و 716 نیروی متخصص زیست فناوری شاغل در وزارت علوم و سایر دستگاههای اجرایی فعالیت می کنند که در نظر داریم این تعداد تا پایان برنامه چهارم توسعه به 3 هزار و 500 و تا پایان برنامه پنجم توسعه به 16 هزار نفر افزایش یابد.
رشد طرحهای پژوهشی تقاضا محور زیست فناوری
وی در مورد وضعیت موجود و مطلوب زیست فناوری در زمینه پژوهش گفت: تعداد طرحهای پژوهشی تقاضامحور مرتبط با زیست فناوری که در سال 85 اجرا شده است، 186 و تعداد طرحهای در حال اجرا 530 است که تا پایان برنامه چهارم توسعه شاهد 30 و 40 درصد رشد و تا پایان برنامه پنجم نیز شاهد 30 و 40 درصد رشد دیگر در زمینه طرحهای پژوهشی اجرا شده و در حال اجرا خواهیم بود.
اختراعات در حوزه زیست فناوری
به گزارش مهر، وزیر علوم در مورد تعداد ثبت اختراع درحوزه زیست فناوری افزود: تا کنون 16 طرح پژوهشی زیست فناوری به ثبت رسیده که تا پایان برنامه چهارم این تعداد به 25 و تا پایان برنامه پنجم به 100 مورد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه تعداد مقالات علمی موجود در زیست فناوری در داخل کشور نیز هزار و 427 است، گفت: این تعداد تا پایان برنامه چهارم به 5 هزار و تا پایان برنامه پنجم به 18 هزار و 500 افزایش می یابد. تعداد مقالات علمی بین المللی نیز در حال حاضر 633 است که تا پایان برنامه چهارم یک هزار و 500 و تا پایان برنامه پنجم به 5 هزار مورد می رسد.
زاهدی در مورد پتانسیل موجود کشور در زمینه زیر ساختهای کشور در راستای اجرای سند ملی زیست فناوری گفت: درحال حاضر 120 دانشگاه، بیش از 40 پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی و موسسات آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی در زمینه زیست فناوری فعالیت می کنند.