خبرگزاری مهر، گروه استانها: در شرایطی که تا امروز نیز گرمای هوا در استان بوشهر وجود دارد و کولرها همچنان مشغول کار هستند تا محیط زندگی را خنک کنند، بارشهای پاییزی از امروز آغاز میشود.
با ورود اولین سامانه بارشی به استان بوشهر امکان دارد که آبگرفتگی معابر شهری و جادهها مثل سالهای گذشته تکرار شود و باید نیروهای مربوطه امادگی لازم را در این زمینه داشته باشند.
هشدار سطح نارنجی هواشناسی
هواشناسی استان بوشهر با صدور هشدار دریایی سطح نارنجی (اقدام ضروری) از احتمال وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، افزایش ارتفاع موج خلیج فارس، رگبار باران و رعدوبرق خبر داد.
در این اطلاعیه زمان شروع فعالیت این سیستم بامداد پنجشنبه و پایان آن نیز ساعات پایانی روز پنجشنبه اعلام شده است.
بر این اساس، نوع مخاطره شامل وزش باد نسبتاً شدید تا شدید (گاهی بیش از ۵۰ کیلومتر در ساعت)، افزایش ارتفاع موج دریا (۹۰ تا ۱۸۰ و گاهی تا ۲۱۰ سانتیمتر)، رگبار باران، رعدوبرق خواهد بود.
منطقه اثر نیز سواحل و فراساحل استان بوشهر با تمرکز بر سواحل و فراساحل شمالی و مرکزی (از بندر دیلم تا مطاف) اعلام شده است.
اثر مخاطره اختلال در ترددها و فعالیتهای دریایی خلیج فارس، خطر غرقشدن شناورها بهویژه شناورهای سبک و نیمهسنگین، پارهشدن تورهای صیادی، خطر غرقشدن شناگران، خطر خسارت به تأسیسات ساحلی و فراساحلی خواهد بود.
در این اطلاعیه توصیه شده که نسبت به خودداری از ترددهای دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین و قایقهای صیادی و تفریحی، ممنوعیت شنا، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی اقدام شود.
آمادهباش هلال احمر
مدیرعامل هلال احمر بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی اظهار داشت: در همین راستا پیشبینیهای لازم از سوی هلال احمر صورت گرفته است.
احسان ایزدپناه با اشاره به فعالیت سامانه بارشی طی ۲ روز آینده خاطرنشان کرد: بر این اساس شاهد بارش باران، رعدوبرق و وزش شدید باد در استان هستیم که باید برای مقابله با این شرایط آماده باشیم.
۴۰۰ نیروی امدادی به همراه تجهیزات و خودروهای عملیاتی به صورت ۲۴ ساعته در آماده باش هستند وی از آماده باش امدادگران استان بوشهر در شهرستانهای مختلف خبر داد و افزود: تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای پیشگیری و همچنین امدادرسانی به حوادث احتمالی برای امدادگران در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل هلال احمر بوشهر گفت: مردم نیز نکاتی از جمله، لغو سفرهای غیرضروری و تردد دریایی را مدنظر داشته و از صعود به ارتفاعات و اسکان در حاشیه رودها و مسیلها پرهیز کنند.
وی تصریح کرد: مردم همچنین در هنگام وزش باد نیز از لبه پشتبام و بالکن، سازههای تبلیغاتی، درختان کهنسال و ساختمانهای نیمه ساز فاصله بگیرند.
ایزدپناه با بیان اینکه که امدادگران در ۱۰ شهرستان استان، خدمات امدادی ارائه میدهند، گفت: نزدیک به ۴۰۰ نیروی امدادی به همراه تجهیزات و خودروهای عملیاتی به صورت ۲۴ ساعته در آماده باش هستند و مردم میتوانند برای درخواست کمک با سامانه ۱۱۲ تماس برقرار کنند.
آمادهباش راهداری بوشهر
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای بوشهر نیز گفت: به دنبال اعلام هشدار هواشناسی، نیروهای راهداری استان در حالت آمادهباش قرار دارند.
۱۸۵ دستگاه ماشین آلات و ۲۰۰ نفر نیروی راهدار در قالب ۲۴ گروه به منظور مقابله با بحرانهای احتمالی در تمامی محورهای استان مستقر هستند عبدالکریم اخترشناس افزود: ۱۸۵ دستگاه ماشین آلات و ۲۰۰ نفر نیروی راهدار در قالب ۲۴ گروه به منظور مقابله با بحرانهای احتمالی در تمامی محورهای استان مستقر هستند.
وی با اشاره به ساماندهی پلها و ابنیههای فنی راهها یادآور شد: امسال اکیپهای ماشین آلات در نقاط مستعد سیل استان مستقر و هزار و ۸۴۰ دستگاه پل و آبرو لایروبی و تنقیه شده اند.
اخترشناس ادامه داد: هم استانیها میتوانند از طریق تماس با سامانه ۱۴۱ یا سایت اینترنتی از آخرین وضعیت راههای استان و کشور مطلع شوند.
انتظار میرود که در کنار آمادگی نیروهای امدادی در نقاط مختلف استان بوشهر، مردم نیز نسبت به رعایت هشدارها و دستورالعملهای ایمنی در این مدت اهتمام ویژهای داشته باشند تا شاهد کاهش خسارتها و حوادث باشیم.