به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید امامی، در مراسم تجلیل از خادمان نمونه فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان که پیش از ظهر پنجشنبه در تالار اداره کل اشراق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زاهدان برگزار شد، با اشاره به بیانیه راهبردی شورای عمومی کشور که تصریح میکند تقویت تنوع فرهنگی نواحی اقشار و گروههای مختلف عین تقویت و وحدت ملی است، افزود: بیش از هر چیزی، تقویت و وحدت ملی و تنوع فرهنگی جامعه را مدیون انقلاب اسلامی هستیم که فرهنگ غنی و ایران فرهنگی را به ما بازگرداند.
وی ادامه داد: به لحاظ رویکرد توازن بخشی، دارای عقب ماندگیهایی در تقویت تنوع و گوناگونی هستیم که باید شجاعانه و صبورانه آن را برطرف کنیم، راهکار جبران این عقب ماندگیها، تمرکز و تاکید سرمایهگذاریها بر تنوعها و گوناگونیها است.
وی افزود: یکی از اقدامات خوبی که وظیفه دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی است، تجلیل و حمایت از این تنوع فرهنگی است که همه ساله، روز آخر اردیبهشت ماه به آن اختصاص دارد، امروز نیز مراسم تجلیل از خادمان فرهنگ عمومی در سیستان و بلوچستان برای تقدیر از زحمات خادمان تنوع فرهنگ عمومی برگزار شد.
امامی با بیان اینکه خادمان فرهنگ عمومی منادی اخلاق و فرهنگ هر استان هستند، ادامه داد: شعار امسال روز فرهنگ عمومی «قهرمان زندگی خودت باش» بود که معتقدیم هر ایرانی که امروز مقاومت فرهنگی، بومی، ایرانی و اسلامی میکند و در فضائل اخلاقی از دیگران سبقت میگیرد، قهرمان است.
مزیتهای فرهنگی سیستان و بلوچستان احصا و شناسنامهدار شوند
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: باید مزیتهای فرهنگی استان از شمال تا جنوب احصا و برای آنها بانک اطلاعاتی تشکیل و شناسنامهدار شوند تا مورد حمایت قرار گیرند.
رضا شریفی بیان کرد: جایگاه فرهنگ و رسالت خادمان فرهنگ از رمزگشایی تهاجم فرهنگی، توطئه علیه ما و فرهنگ اصیل تا اصلاح سبک زندگی و قدردانی و قدرشناسی از مدل و نمونه شکل گرفته است.
وی افزود: مزیتهای فرهنگی سیستان و بلوچستان از شما تا جنوب این استان باید احصا و شناسایی شوند و برای آنها، شناسنامه و بانک اطلاعاتی ایجاد و حمایت شوند که این موضوع از دغدغههای شورای فرهنگ عمومی و سایر شوراها است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: مسئولیت و مأموریت شورای فرهنگ عمومی و فعالان این عرصه را راهبردی دانسته و بر این باور هستیم که فرهنگ، تنها وظیفه دستگاههای فرهنگی نیست و تمامی دستگاههای اجرایی استان باید از این حوزه حمایت کرده و پیوستها و بستههای فرهنگی متناسب با حوزه خود را تبیین و در سند مهندسی توسعه فرهنگی استان برای آن برنامه داشته باشند.
وی گفت: برای دور دوم سفر ریاست جمهوری نیز تیمی برای بررسی مسائل به سیستان و بلوچستان آمد که غلبه بر ضریب دغدغههای فرهنگی در برنامههایشان نشان از نتیجه پیگیری مسئولان این استان در تبیین و ترسیم نقشه راه فرهنگی استان است.
شریفی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در تمامی حوزهها حتی فرهنگی، رو به بهبودی و توسعه است، اظهار کرد: یکی از دلایل عقبماندگی استان علاوه بر تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم اجرای مصوبات دهه ۸۰ که به تنبلی و بیتوجهی دولتهای مختلف و مسئولان برمیگردد، موضوع ظهور و بروز گروهکهای تروریستی و درگیری مسائل ناامنی از سال ۸۲ به بعد است که امنیت و وحدت ملی در آن برهه آسیب دیده و حس ناامنی در آن مقطع جدی شد که اینها از علل عقبماندگیها به شمار میروند.
داوری ۶۸ اثر از خادمان نمونه فرهنگ عمومی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز گفت: از مهرماه سال جاری، فراخوان انتخاب خادمان نمونه فرهنگ عمومی این استان برای تمام شهرها و اشخاص حقیقی و حقوقی ارسال شد که تعداد ۶۸ نفر آثارشان را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی ارسال کردند.
علیرضا سرگزی افزود: مستندات در سه بخش مدیریت و اجرای تفکر و برنامهریزی و آثار جمع آوری شد به تبع آن، هفت نفر از داوران انتخاب شدند و در جلساتی آثار ۶۸ نفر را داوری کردند که در نهایت در هر ساختار سه نفر به عنوان خادم نمونه برتر انتخاب و تعدادی نیز قابل تقدیر شدند.
وی ادامه داد: از بین شوراهای فرهنگ عمومی در سیستان و بلوچستان نیز شهرستانهای ایرانشهر، زابل و راسک به عنوان برگزیدگان شورای فرهنگی عمومی تجلیل شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین مراسمی، این است که فعالیت سالانه افراد در حوزههای مختلف فرهنگی هنری رصد شود، امید که برگزیدگان، آثار رشد کیفی قابل توجهی داشته باشند.