مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه اعلام کرد: در سفر به اقلیم کردستان عراق پرونده ثبت جهانی اسب کُرد را پیگیری کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش فرمانی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه گفت: در سفر به اقلیم کردستان عراق پرونده ثبت جهانی اسب کُرد را پیگیری کرده است.

وی افزود: در این سفر برای پیگیری تکمیل پرونده ثبت جهانی اسب کُرد دیداری با رئیس سازمان اسب کُرد در اقلیم کردستان عراق با موضوع پرونده مشترک ثبت جهانی داشتم و مقرر شد طرف عراقی رایزنی‌های لازم را با دولت مرکزی عراق و تکمیل پرونده انجام دهد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه افزود: پس از ثبت پرونده در کشور عراق تکمیل پرونده ثبت جهانی آن به صورت مشترک پیگیری می‌شود.

به گفته فرمانی؛ با توجه به اینکه این یک پرونده چند ملیتی است، امکان ثبت ویژه خارج از سهمیه سالانه ایران را دارد.

فرمانی تأکید کرد: اسب کُرد، ظرفیت فرهنگی ویژه‌ای برای مناطق کُردنشین دو کشور است که می‌تواند به عنوان یک عنصر با ارزش به ثبت جهانی برسد.

گفتنی است؛ است؛ نژاد کردی یکی از اصیل‌ترین نژادهای اسب ایرانی است که بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان، اسب عرب در ۲ هزار سال گذشته از این نژاد تکثیر یافته است. ی

این اسب قدی به طور متوسط ۱۷۰ سانتی‌متر با بدن کوتاه، اندامی عضلانی و سینه فراخ، پرنقش، پرخون و دست و پا و کمر قوی دارد.

اسب نژاد کُرد در پرونده‌ای با عنوان «آئین‌های سنتی اسب کُرد» در نشست شورای ثبت ملی آثارِ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دی ۱۴۰۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.