به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سی و یکمین هفته کتاب و کتابخوانی با محوریت تقویت روحیه کتابخوانی در جامعه و ترغیب قشر کودک و نوجوان به سوی مطالعه کتاب هرساله برنامههای متنوعی مختص به این هفته تدارک داده میشود که معرفی اهل قلم و نویسندگان حوزه کتاب یکی از مهمترین بخشهای این هفته است که بر همین اساس خبرنگار مهر استان کرمانشاه در همین راستا به سراغ نویسندگان رفته است.
سکینه محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با اینکه معلم رشته زمین شناسی و جغرافیا دبیرستان در آموزش و پرورش بودم اما علاقه بسیاری به حوزه ادبیات و هنر داشتم و از زمان تحصیل در دبیرستان گاهی اوقات برای مجلات داستان نویسی میکردم.
وی با اشاره به اینکه از سال ۸۸ به طور رسمی و جدی وارد عرصه نویسندگی شده، افزود: آغاز فعالیت نویسندگی من از همان سال ۸۸ به صورت همکاری با بنیاد حفظ آثار بود که با شرکت در جشنوارهای که از سوی این ارگان برگزار شده بود پس از انتخاب داستانم مورد استقبال قرار گرفتم.
این نویسنده کرمانشاهی که خود را ابداع کننده زندگینامه سبک داستان نویسی دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه در زمینه داستان نویسی علاقه بسیاری داشتم و آثار تولید شده من به سبک داستان نویسی بود پس از شروع کار اولین کتاب زندگینامه شهدا را به شکل داستانی درآوردم.
محمدی تصریح کرد: نخستین کتاب داستانی از زندگینامه شهدا کتاب «سوری در آسمان» بود که در واقع این کتاب نخستین کتاب داستانی از زندگینامه شهدا است که در پی استقبال از این سبک نوشته رفته رفته رواج پیدا کرد و امروز آثار بسیاری با این روش نوشته میشود.
وی به تولید حدود هشت اثر در بنیاد حفظ آثار اشاره و بیان کرد: علاوه بر این آثار در حوزه ایثار و شهادت سه اثر دیگر در زمینه اجتماعی نیز منتشر شده که مجموعاً تاکنون یازده جلد کتاب به چاپ رسیده است.
نویسنده بنام کرمانشاه عنوان کرد: آخرین و تازهترین اثر چاپ شده در بنیاد حفظ آثار زندگینامه داستانی و رمان گونه از شهید علیرضا آزمون به اسم «مرزبان دشت آزادگان» است.
محمدی در ادامه به اثر دیگر خود به نام «به وقت پروانگی» اشاره و تاکید کرد: این رمان حاصل ۲۰ سال خدمت من است چرا که به واسطه ارتباطی که به دانش آموزان داشتم با بحث وگفتگو با آنها ریشه یابی کردم که عمده این مشکلات در مشکلات خانوادگی سر منشأ دارند.
وی ادامه داد: پس تحقیق بسیار و جمع آوری اطلاعات از دانش آموزان و دختران اطرافم پس از بازنشستگی به جمع آوری مطالب آن در قالب یک کتاب رمان با محوریت زنان و مشکلات آنها در جامعه درآوردم که پس از معرفی به انتشارات متعدد با استقبال خوبی مواجه شد به نحوی که حتی یکی از انتشارات استان تهران چاپ بدون هزینه این کتاب را انجام داد.
این بانوی نویسنده کرمانشاهی در تشریح کتاب خود این گونه بیان کرد: کتاب «به وقت پروانگی» کتابی است که به سبک رمان سرنوشت ۵۰ الی ۶۰ زندگی متفاوت را بیان کرده و با سبکی به دور از خستگی و دلسردی به بیان مهمترین مشکلاتی خانوادگی که منجر به مشکلات جامعه میشود پرداخته است و وقت پروانی زن در این کتاب زمانی است که زن متوجه نقش و اثر خود در ابعاد مختلف خواهد شد.
محمدی در ادامه به بیان یکی از آثار تولید شده از سوی دستگاههای متولی به دلیل محتوای اجتماعی و بیان واقعیات جامعه در وهله نخست رد شد اشاره کرد و گفت: در سوگ غنچهها کتابی بود که در مرحله نخست با مخالفت در انتشار روبه رو شد که پس از پیگیریهای بسیار سرانجام پس از یکسال موافقت انتشار را دریافت کرد.
اهل قلم نیازمند حمایت دولت در صنعت چاپ و نشر هستند
وی از مشکلات و موانع بر سر راه اهل قلم یاد کرد و گفت: با توجه به ارتباط با اهالی قلم و آشنایی با علاقهمندان به نویسندگی اما یکی از مهمترین مشکلات و موانع بر سر راه نویسنده و شاعر خواهد بود مشکلات حوزه چاپ و هزینههای آن است.
خانم محمدی تاکید کرد: افراد بسیاری در جامعه ما وجود دارند که با وجود توانمندی در زمینه نویسندگی اما به لحاظ مشکلات مالی و عدم حمایت مالی دچار سرخوردگی و بی توجهی به استعدادها و توانایی میشوند.
وی بیان کرد: افرادی که در زمینه نویسندگی مستعد و توانمند هستند تنها در صورتی میتوانند وارد این عرصه و چاپ آثار خود شوند که توانایی مالی داشته باشند در غیر این صورت هیچ حمایت خاصی از آنها نخواهد شد و این امر به عنوان نقطه ضعفی در جامعه میتواند صدمات بسیاری به جامعه و قشر فرهیخته وارد کند.
این نویسنده کرمانشاهی با بیان درخواستی از مسئولان و متولیان حوزه ادبیات و هنر، عنوان کرد: راه حل توسعه کتاب و کتابخوانی، ترغیب جامعه به سوی ادبیات و هنر و نیز کشف استعدادهای حوزه نویسندگی تنها توجه و حمایت بیشتر مسئولین است که با در نظر گرفتن تسهیلات، وام و یا هزینههای کمکی این شرایط را برای نویسندگان و انتشاراتیها فراهم کند که در مسیر نبوغ استعدادهای خود با موانع و مشکلات مالی روبه رو نشود.