جواد حیدری در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنیاد دعبل حاصل تلاشهای مرحوم حاج احمد آهی و جمعی از پیرغلامان است که سالها در جهت خدمات رفاهی مداحان تلاش کردند، در همین راستا مداحان که زیر سن ۵۰ سال هستند بیمه شدند و افرادی که امکان بیمه وجود نداشت، مستمری بگیر هستند.
عضو هیأت مدیره بنیاد دعبل خزاعی افزود: همه اینها کف کار ما است و هنوز در آغاز راه هستیم، با وجود دستور مقام معظم رهبری در حالی که باید ۱۰ هزار عضو مداح بیمه شوند، تاکنون ۲ هزار نفر بیمه و حدود ۷۰ نفر نیز مستمری بگیر هستند؛ لذا ما هنوز نتوانسته ایم علی رغم دستور رهبری، دولتها را قانع کنیم این افراد را تحت پوشش بیمه قرار دهند.
وی گفت: قراردادهای خوبی در حوزه خرید کالا و خدمات و همچنین تأمین وام قرض الحسنه با دو بانک برای مداحان تنظیم کردیم؛ همچنین قبلاً فقط مداحان شامل خدمات بنیاد دعبل بودند اما حالا خدمات ما شامل هیأتها نیز میشود.
حیدری ادامه داد: مقام مجنون یکی از برنامههای ویژه بنیاد است که هر سال در سطح کشور برگزار میشود، امسال این برنامه ویژه میاندارهای هیأتها بود و بیش از ۲۰۰ پیرغلام در سطح کشور در منزل خود مورد تجلیل قرار گرفتند.
عضو هیأت مدیره بنیاد دعبل خزاعی گفت: پیرغلام فقط شاعر یا خواننده نیست و همه خادمان هیأت را شامل میشود، از جمله قشری که هیچ وقت در نظر گرفته نشده است، همسران پیر غلامان بود که امسال ما بخش ویژه مادران فاطمی را تدارک دیدیم و در کل کشور از مادران پیرغلامان تجلیل شد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از برنامههای ما ثبت انجمن نیکوکاری با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) بود که در ۲۰ استان کشور تا کنون به ثبت رسیده است و با کمک خیرین هیأتها و کمیته امداد امام خمینی (ره) به پیرغلامان نیازمند خدمات ارائه میکند.
حیدری تاکید کرد: پیرغلامان ژنرالهای فرهنگی این کشور هستند و بار انقلاب را بر دوش کشیدند، برخی از آنها شکنجههای ساواک و زندانهای ستمشاهی را تحمل کردند، این قشر را هیچ مجموعه فرهنگی کشور قبول نمیکنند، زمینه کار و تلاش برای این قشر آماده شده و امیدواریم سازمان تبلیغات اسلامی در این خصوص همراهی لازم را داشته باشد.