یوسف رستمی نویسنده و شاعر کتاب امضای زیر خاک محفوظ، چند عینک فلسفه ببافم در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در واقع برای پیشرفت در هر زمینهای نیاز به تغییر در خود و محیط اطراف است و برای ایجاد تغییر هم به آموزشی درست و اصولی نیاز است، از این رو مطالعه کتاب یکی از بهترین راههای آموزش به شمار میرود که همواره موجب توسعه و پیشرفت در هر منطقهای میشود.
وی با بیان ایکه نوع خواندن کتاب، نحوه مطالعه، انتخاب نام نویسنده و تسلط بر نگرش نویسنده مسائلی هستند که میتوانند در مطالعه خوب و موفق کمک کنند، افزود: متأسفانه در اقصی نقاط کشور و به تبع استان ایلام به علت استقبال پایین از خرید کتاب و تیراژ پایین کتاب، کمبود نویسنده حرفهای یا به عبارتی دیگر وجود افرادی که شغل اصلی آنها نویسندگی باشد به وضوح احساس میشود چرا که امروز نویسندگی عموماً شغل دوم نویسندهها به شمار میرود که این موضوع نیز یقیناً در کاهش کیفیت محتوا تأثیر گذار است.
عدم حمایت از نویسندگان در استان ایلام
رستمی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از نقاط ضعف در حوزه نویسنگدی عدم حمایت از نویسندگان است، ادامه داد: نویسندگان اگر امنیت شغلی نداشته باشند دچار تزلزل فکری میشوند که این موضوع نه تنها در نهایت منجر به کاهش رغبت و انگیزه نویسندگان برای انتشار کتاب شده بلکه پیامدهای منفی دیگری نیز از قبیل کاهش کیفیت محتوای کتب چاپ شده به همراه دارد.
این نویسنده ایلامی اضافه کرد: در گذشته صندوق هنر به موجب حمایت از نویسندگان در هر حوزهای راهاندازی شد که رفته رفته این صندوق با جذب افرادی خارج از حوزه نویسندگی و هنری از رسالت اصلی خود که حمایت از نویسندگان بود دور شد که این مهم سبب تضعیف حق هنرمندان واقعی شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نیز شرایط سختی لحاظ شد که امکان استفاده هنرمندان و نویسندگان از تسهیلات صندوق هنرمندان را محدود کرد از جمله این شرایط که برای نویسندگان لحاظ شده چاپ چهار کتاب در بازه زمانی دو سال اخیر است که بدون شک این موضوع به دلیل موانع موجود به ویژه مشکلات مالی امری سخت و تقریباً غیر ممکن است.
رستمی در حالی که از عدم حمایت از نویسندگان گلهمند بود تاکید کرد: در گذشته به صورت موردی از نویسندگان حمایتهایی صورت میگرفت که این موضوع نیز با راهاندازی صندوق هنر به فراموشی سپرده شد و امروزه تنها جایی که برای حمایت از نویسندگان راهاندازی شده همین صندوق هنر است که آن هم تنها به صورت تسهیلات و با شرایط سخت و دشوار است.
لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی
وی در ادامه گفت: یکی از راهکارهای اساسی برای رفع مشکلات موجود در حوزه نویسندگی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که در دستور کار قرار گرفته اما کفایت نمیکند، لازم به ذکر است تا زمانی که مردم اکثر زمان خود را به فضای مجازی و اطلاعاتی کاذب و بدون مستندات اختصاص میدهند نه تنها بار علمی خود را افزایش ندادهاند بلکه ذهن خود را لبریز از اخباری دروغین و بیثمر کردهاند، از این رو باید فرهنگ درست خرید و استفاده از کتاب و کتابخوانی در جامعه نهادینه شود تاشاهد رشد و توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه باشیم.
این شاعر ایلامی تصریح کرد: متأسفانه امروزه خلأ بسیاری از انواع کتابهای مورد نیاز در جامعه احساس میشود که این موضوع ناشی از اوضاع نامساعد صنعت چاپ و انتشار کتاب است زیرا به دلیل اینکه اوضاع چاپ و نشر مساعد نیست ناشر ترجیح میدهد هر کتابی با هر کیفیتی چاپ کند که یقیناً کیفیت کتاب اهمیت خود را از دست میدهد و این موضوع نیز شامل تمامی کتابهای تاریخی، روانشناسی، شعر، داستان، ادبیات و… میشود.
یوسف رستمی در پایان بیان کرد: باید به فرهنگ کتابخوانی اهمیت بیشتری داده شود و برای تحقق این مهم هم میبایست خانهها، کافیشاپها، مراکز عمومی، اتوبوسها، درمانگاهها و بیمارستانها مملو از کتابهای متنوع و مفید برای استفاده عموم مردم باشند.