امروز دوره چهارساله ریاست محمدرضا داورزنی در فدراسیون والیبال به پایان می‌رسد و اصلی‌ترین موضوع این روزهای والیبال انتخاب سرپرست توسط وزارت ورزش یا مجمع فوق‌العاده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ریاست محمدرضا داورزنی امروز (دوشنبه ۲۹ آبان) در فدراسیون والیبال به پایان می‌رسد و این مدیر باتجربه از فردا در فدراسیون حاضر نخواهد شد. پیش از پایان دوره چهارساله ریاست داورزنی، فدراسیون امروز را روز برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده در نظر گرفته بود اما خیلی زود این موضوع از سوی وزارت ورزش و جوانان رد شد و محمد پولادگر معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد مجوزی برای برگزاری مجمع فوق‌العاده والیبال صادر نکردند.

اساسنامه فدراسیون والیبال این روزها محل اختلاف وزارت ورزش و جوانان شده است؛ طبق تبصره یک ماده ۱۳ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی آماتوری، رئیس مجمع می‌تواند سرپرست را تعیین کند، رئیس مجمع هم وزیر ورزش یا یکی از معاونانش است، اما فدراسیون‌نشینان معتقدند اساسنامه فدراسیون جهانی والیبال تأکید دارد که سرپرست فدراسیون را باید اعضای مجمع فوق‌العاده متشکل از اعضای هیأت‌های استانی مشخص کنند و همین موضوع محل چالش این دو نهاد شده است.

حالا از فردا فدراسیون والیبال بدون داورزنی فعالیتش را ادامه می‌دهد، از نظر مسئولان فدراسیون، مجمع بالاترین رکن برای تصمیم‌گیری در مورد وضعیت فدراسیون است و به همین خاطر به دنبال برگزاری مجمع فوق‌العاده بودند تا هیأت‌های استانی، رأی به ادامه فعالیت داورزنی به عنوان سرپرست بدهند و کارها پیگیری شود، اما وزارت ورزش این بازی را بهم زد و حالا باید دید در ادامه چه تصمیمی برای والیبال ایران خواهند گرفت.

اگرچه والیبال روزهای حساسی را پیش رو دارد و رئیس فدراسیون هم سخت در حال مذاکره با مربیان خارجی است و لیگ ملت‌ها هم تنها فرصت پیش روی بلندقامتان ایران برای رسیدن به المپیک است. طبیعتاً در این شرایط ابقای داورزنی برای به سرانجام رساندن مذاکرات با مربیان خارجی به نفع والیبال ایران خواهد بود، اما سوال اصلی این است که تعلیق والیبال تا چه اندازه رنگ و بوی واقعیت دارد؟! مگر نه اینکه فدراسیون‌های جهانی به قوانین و مقررات داخلی کشورها احترام می‌گذارند و این موضوع را مبنای اصلی کار خود در نظر می‌گیرند؟!

سعید درخشنده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره تعلیق والیبال ایران در صورت انتخاب سرپرست از سوی وزارت ورزش و جوانان گفت: ساختار مدیریتی فدراسیون والیبال در آسیا و جهان کاملاً با فوتبال متفاوت است. در فوتبال اگر یک اشتباه کوچک رخ بدهد جلوی آن را می‌گیرند و برخورد می‌شود، اما در والیبال ساختار مدیریتی در سطح جهان و آسیا به این صورت سخت‌گیرانه نیست.

وی افزود: ضمن اینکه داورزنی عضو هیأت رئیسه جهان و آسیا است به همین خاطر خیلی نگاه سخت‌گیرانه به والیبال ایران ندارند. به عنوان مثال زمانی که ما مسابقات جهانی یا قهرمانی آسیا برگزار می‌کنیم یکی از سالن‌های والیبال ایران غیراستاندارد است اما به آن ایرادی گرفته نمی‌شود و اجازه برگزاری مسابقه را می‌دهند. دو سال پیش اساسنامه فدراسیون والیبال را به FIVB ارسال کردند و برخی تغییرات ایجاد کردند. یکی از تغییرات این بود در صورت انتخاب سرپرست باید در مجمع تصویب شود.

عضو سابق کمیته مسابقات کنفدراسیون والیبال آسیا عنوان کرد: در حال حاضر وزارت ورزش این اختیار را دارد که برای فدراسیون سرپرست تعیین کند چون دوره چهارساله مدیریت داورزنی به پایان رسیده است. حالا اگر این سرپرست را در مجمع انتخاب کنند مطابق اساسنامه فدراسیون جهانی کار را جلو بردند. اینجا یک اختلاف جزئی وجود دارد، انتخاب سرپرست تا زمان برگزاری انتخابات هم جزو وظایف وزارت ورزش است و هیچ ایرادی ندارد.

درخشنده اظهارداشت: حالا اگر قرار باشد مطابق مقررات FIVB سرپرست را انتخاب کنیم باید در مجمع تصویب و معرفی شود. در این مسئله موضوع مهمی وجود ندارد که تعلیق به همراه داشته باشد. من دیدم برخی دوستان موضوع تعلیق والیبال هند را مطرح می‌کنند و والیبال ایران را مشابه آن قلمداد می‌کنند در صورتی که اصلاً این دو با هم قابل مقایسه نیستند. در واقع فدراسیون جهانی به خاطر اختلافات داخلی والیبال آن کشور را تعلیق کرد. به عنوان مثال کمیته ملی المپیک هند یک فرد را برای ریاست فدراسیون والیبال معرفی کرده بود و وزارت ورزش هم یک نفر دیگر را معرفی کرده بود.

وی گفت: موضوعی که در ایران به وجود آمده تعلیقی به همراه ندارد. تا چند سال پیش والیبال ما در FIVB اساسنامه نداشت و هر کاری انجام می‌دادیم با ما برخوردی نمی‌کردند. آن‌ها روی مسائل خیلی ریز نمی‌شوند و به نظرم مشکلی پیش نخواهد آمد. البته چند سال پیش من، ضیایی و افشین داوری را به عنوان رئیس فدراسیون به آی گراسا (رئیس فدراسیون جهانی) معرفی کردم و همانجا به شوخی گفتند چقدر شما رئیس عوض می‌کنید. ولی جمله اعتراضی نگفتند.

درخشنده در پاسخ به این سوال که با توجه به چالش پیش آمده بهترین راهکار برای آینده والیبال چیست و آیا ابقای داورزنی درست است، عنوان کرد: به نظرم این موضوع چالش نیست. داورزنی و کیومرث هاشمی روابط بسیار حسنه‌ای با یکدیگر دارند. در حال حاضر تنها اجرای یک بند از اساسنامه مورد نظر است که در صورت اجرایی نشدن آن (یعنی عدم برگزاری مجمع فوق‌العاده) مشکلی به وجود نخواهد آمد.

وی عنوان کرد: به نظرم بهترین روش این است که داورزنی، منتقدان خود که تعداد اندکی هم هستند را دور هم جمع کند و صحبت‌های آن‌ها را بشنود. این اتفاق به نفع والیبال است و به نظرم می‌تواند باعث پیشرفت والیبال ایران شود. والیبال ایران در برهه حساسی است، لیگ در حال برگزاری است و باید سرمربی تیم ملی هر چه زودتر انتخاب شود و این مسابقات را زیرنظر بگیرد تا نخبگان شناسایی شوند. در لیگ ملت‌ها هم بتوانیم سهمیه المپیک را کسب کنیم.

دبیر اسبق فدراسیون والیبال گفت: من چهار دوره در بازی‌های آسیایی رئیس مسابقات بودم و به نظرم داورزنی باید اعتمادی که در مجامع بین‌المللی به افراد دارند را حفظ کند. AVC آقای داورزنی را قبول دارد و با توجه به موقعیتی که او کسب کرده و در آستانه انتخابات کنفدراسیون والیبال آسیا نیز صاحب شانس است شاید صحیح‌ترین راه این باشد که در رأس فدراسیون بماند به شرط اینکه در نشستی منتقدان دلسوز خود و والیبال را جمع کند و حرف‌هایشان را بشنود. در بین این افراد شخصیت‌هایی وجود دارند که تحصیلکرده هستند و والیبال را به خوبی می‌شناسند.

درخشنده تأکید کرد: والیبال ایران در برهه حساسی است، اگر قرار باشد به المپیک برویم باید همه اهالی والیبال در کنار هم باشند و برای این رشته ورزشی بهترین تصمیمات را بگیرند. یک روزی آرزوی رسیدن به المپیک را داشتیم اما الان باید به المپیک صعود کنیم. ما در والیبال افراد تحصیل‌کرده زیاد داریم که عمر خود را در عرصه بین‌المللی والیبال گذاشتند، آن‌ها باید حفظ شوند و از تجربیات آن‌ها به رایگان استفاده شود.