به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد فرهنگی البرز در تقارن با شصت و دومین سال تأسیس خود، فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۳ را در بخش نخبگانی با هدف تقدیر از دانشمندان، فناوران، دانشجویان و طلاب برتر سراسر کشور منتشر کرد.
بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانشآموزان برگزیده و نوجوانان با استعداد ایرانی، از طریق اعطای «جایزه البرز» به همت زندهیاد حسینعلی البرز تأسیس و وقف شده که طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را شناسایی و حمایت کرده و در قالب همایشهای ملی و با حضور مقامات علمی و مسئولین کشوری تشویق کرده است.
در سال آتی و به مناسبت تقارن با شصت و دومین سال تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، همایش ملی «جایزه البرز ۱۴۰۳» در بخش نخبگانی، با هدف تکریم اهالی علم و تجلیل از برترینهای علمی سراسر کشور، در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ برگزار میشود.
در فراخوان شصت و دومین سال جایزه البرز (جایزه البرز ۱۴۰۳)، دانشمندان جوان، فناوران، طلاب علوم دینی و دانشجویان میتوانند با مراجعه به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir (بخش جایزه نخبگانی)، نسبت به دریافت و مطالعه شیوهنامه جایزه البرز ۱۴۰۳ در هر بخش مبادرت ورزند و در صورت واجد شرایط بودن، در سامانه جایزه البرز ثبتنام و مدارک موردنیاز را بارگذاری کنند.
زمان آغاز ثبتنام در رقابت جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی، از یکم آذر ماه ۱۴۰۲ به مدت یکماه تعیین شده است که با توجه به لزوم پالایش مستندات دریافتی و راستی آزمایی آنها از طریق استعلام از مراجع ذیربط و انجام داوری، مشابه سنوات گذشته، این زمان به هیچ عنوان تمدید نشده و رأس تاریخ ۳۰/۰۹/۱۴۰۲ سایت بسته خواهد شد؛ لذا توصیه میشود داوطلبان واجد شرایط، ثبتنام و بارگذاری مدارک خود را به روزهای پایانی موکول نکنند.
با پایان مهلت یک ماهه ثبتنام، فرایند داوری از میان واجدان شرایط و به تفکیک گروههای مخاطب، توسط هیئت انتخاب جایزه البرز انجام میشود و با انتخاب برندگان نهایی باسابقهترین جایزه علمی کشور، از ایشان با اعطای گواهی جایزه البرز همراه با تندیس و جوایز نقدی تجلیل به عمل میآید.
دانشجویان در تمامی رشتهها شامل فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و علوم پزشکی، از سراسر کشور در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسیارشد، دکتری عمومی، دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی از دانشگاههای دولتی، غیرانتفاعی و پژوهشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دانشگاههای آزاد اسلامی؛ پیام نور؛ فنی و حرفهای؛ علمی و کاربردی؛ و فرهنگیان، در صورت واجد شرایط بودن میتوانند در این رقابت شرکت کنند.
ضمن اینکه طلاب علوم دینی از حوزههای علمیه سراسر کشور نیز در همین بازه زمانی میتوانند براساس شیوهنامه مربوطه نسبت به ثبتنام و بارگذاری مدارک اقدام کنند.
همچنین مخترعان، فناوران و تمامی شرکتهای دانشبنیان، میتوانند در صورت واجد شرایط بودن در این رویداد شرکت کنند. دبیرخانه جایزه البرز در نظر دارد به منظور بررسی و انتخاب شایسته طرحهایی که حدنصاب اولیه امتیازات را در فراخوان فناور برتر جایزه البرز ۱۴۰۳ کسب نمودهاند، رویدادی را ترتیب دهد تا این افراد و گروهها، ضمن شرکت حضوری در این رویداد و طی فرایند داوری نهایی، امکان معرفی طرحهای خود را برای سرمایهگذاران، فعالان و علاقمندان زیستبوم علم و فناوری داشته باشند. ضمن اینکه طرحهای برتر، در پایان رویداد فناوران البرز، از سوی داوران جهت دریافت جایزه فناور برتر به دبیرخانه علمی جایزه البرز معرفی میگردند.
در بخش «دانشمند جوان برتر» نیز اساتید هیئت علمی دانشگاهها از سراسر کشور در بازه سنی زیر ۴۰ سال میتوانند در گروههای: فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و علوم پزشکی، با مطالعه شیوهنامه این بخش و در صورت داشتن شرایط، برای کسب جایزه نوبل ایرانی، در سامانه جایزه البرز ثبتنام و سوابق علمی خود را ارسال کنند.
شایان ذکر است همایش ملی شصت و دومین سال جایزه البرز (جایزه البرز ۱۴۰۳) به همت «بنیاد فرهنگی البرز» و با همراهی «سازمان اوقاف و امور خیریه»، «بنیاد ملی نخبگان»، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور» و «رسانه ملی» برگزار میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir (بخش جایزه نخبگانی) مراجعه کنند.