تبریز- همایش دانش‌افزایی مربیان ورزشی، در قالب ۱۴ کارگاه تخصصی، از یک الی سوم آذر ماه با حضور ۳۰۰ مربی از سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی سلطانی دبیر اجرایی همایش دانش افزایی مربیان ورزشی آذربایجان شرقی صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران در تبریز گفت: بزرگترین همایش ورزشی ایران در تبریز در حال برگزاری است.

سلطانی افزود: این رویداد بزرگ ورزشی به همت هیأت ورزشی پزشکی سپاه عاشورا و با مشارکت هیأت آمادگی جسمانی استان آغاز شده و طی سه روز ادامه دارد.

وی ادامه داد: این همایش سه روزه در قالب ۱۴ کارگاه برای تربیت مربیان ورزشی باشگاه‌های آذربایجان شرقی با هدف به روز رسانی و دانش افزایی با حضور اساتید برجسته کشوری و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها در رشته‌های ورزشی برگزار می‌شود.

سلطانی اضافه کرد: دو ماه پیش برنامه این همایش تدوین و استقبال خوبی از آن شد و تلاش کردیم از همه ظرفیت‌های ورزشی و دانشجویان رشته ورزش در آن شرکت کنند.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ نفر شرکت کننده از استان و دیگر استان‌ها حضور دارند، گفت: استقبال از این رویداد چشمگیر بود ولی با توجه به ظرفیت محل برگزاری امکان پذیرش بیش از این تعداد ممکن نبود.

سید مهدی سید ابراهیمی، عضو هیأت رئیسه همایش دانش‌افزایی مربیان ورزشی نیز اظهار کرد: تبریز همواره در تمامی صنعت‌ها و علوم، شهر اولین‌ها بوده ولی متأسفانه این روزها حمایت از عرصه ورزش کم‌تر شده است و علت آن سیاست‌گذاری‌های دولت است و باعث شده تا جوانان کمتر به سمت ورزش بیایند و در سن نوجوانی مسیرشان از ورزش دور شود.

وی ادامه داد: دومین همایش برای مربیان ورزشی در حوزه پزشکی ورزشی در امتداد این همایش برگزار خواهد شد و قرار است که برای ۱۰۰۰ مربی دانش‌افزایی داشته باشیم.

دبیر علمی همایش نیز در خصوص برگزاری این همایش در تبریز، گفت: آذربایجان شرقی دارای ظرفیت‌های فراوانی است و ورزش از آن جمله است و به همایشی در این قالب باید از جنبه‌های مختلف ورزشی به آن توجه شود.

حسین شیروانی افزود: اساتید این همایش از اساتید نامی کشور هستند و طی این سه روز مباحثی درباره فیزیولوژی، تغذیه و مکمل‌ها، نیرو افزاها، آسیب شناسی حرکات اصلاحی، علم تمرین، بدنسازی نوین برای شرکت کنندگان ارائه می‌شود چراکه تلاش همه دست اندرکاران اجرای برنامه تخصصی است.

پژمان معتمدی، رئیس کمیته آموزش فدراسیون آمادگی جسمانی نیز در این نشست گفت: فدراسیون ورزش‌های همگانی، متولی عامه مردم است اما مأموریت فدراسیون آمادگی جسمانی تغییر یافته و علاوه بر عامه مردم، متولی این هستیم که آمادگی جسمانی تخصصی ورزش‌ها را نیز عهده‌دار شویم؛ برای رشته‌های هندبال و کبدی، دوره‌های تخصصی آمادگی جسمانی را برگزار می‌کنیم و حتی از آقای دبیر، درخواست کردیم تا در حوزه بدنسازی کشتی به آن‌ها کمک کنیم.

وی در خصوص وجود باشگاه‌های تخصصی آمادگی جسمانی نیز تصریح کرد: قبلاً وقتی در زیرمجموعه فدراسیون ورزش‌های همگانی بودیم، فضاهایی برای آمادگی جسمانی مهیا بود. الان آئین‌نامه خاصی برای ایجاد باشگاه‌های تخصصی نیامده و همچنان با آئین نامه قبلی ادامه می‌دهیم اما منتظر ابلاغ آئین نامه جدید هستیم تا باشگاه‌های تخصصی آمادگی جسمانی به روی کار بیایند.

وی افزود: از زمانی که فدراسیون آمادگی جسمانی مستقل از فدراسیون ورزش‌های همگانی فعالیت می‌کند، اولویت ما علاوه بر تندرستی عموم مردم بر ورزش قهرمانی نیز متمرکز شده است. آمادگی جسمانی یکی از ارکان مهم هر رشته‌ی ورزشی است اما فدراسیون نوپا است و هنوز خواسته‌هایمان در زمینه‌های مختلف حاصل نشده است؛ در شرایطی کمتر از یک سال است به عنوان فدراسیون فعالیت می‌کنیم دومین فدراسیون برتر کشور هستیم.

لیلا جاویدان، سرپرست هیأت آمادگی جسمانی آذربایجان‌شرقی نیز در ادامه طی سخنانی یادآور شد: هدف از برگزاری این همایش بروزرسانی اطلاعات مربیان ورزشی آمادگی جسمانی است. اکنون ۱۴۰۰ باشگاه در تمامی رشته‌ها در سطح استان فعالیت می‌کنند که اگر از هر باشگاه یک مربی در این دوره حضور پیدا کند ما اطلاعات مورد استفاده مربیان در آن باشگاه را بروزرسانی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: می‌توانیم در این ۱۴ کارگاه مربیان حرفه‌ای بدنسازی را تربیت کنیم. این دوره ۷۵ امتیازی است و شرکت‌کنندگان می‌توانند با حضور در این همایش دانش‌افزایی، ۷۵ امتیاز ارتقا پیدا کنند.

وی افزود: این همایش سه سال آینده دوباره تکرار خواهد شد اما در طول این سه سال در نظر داریم با برگزاری کارگاه‌های مختلف به صورت فصلی اطلاعات مربیان را بروز کنیم.

سرپرست هیأت آمادگی جسمانی آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: ۳۰۰ مربی در این دوره شرکت می‌کنند که ۲۹۰ نفر از آن‌ها از سطح آذربایجان‌شرقی هستند و ۱۰ نفر دیگر از سایر نقاط کشور حضور دارند. می‌توانستیم میزبان ۱۰۰۰ نفر باشیم اما به دلیل نقص فنی در سامانه ثبت‌نام این امر محقق نشد.