مشهد- نخبه بسیجی خراسان رضوی گفت: تفکر بسیجی، رفع کاستی‌های کشور با تلاش، همت و ایمان و حرکت در مسیر اعتلای کشور است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بسیج امروز شاهد شکوفایی و بالندگی ثمرات علمی و دانشی خود است، ثمراتی که توانسته با حفظ دینداری، اخلاق گرایی و معنویت به دست آورد.

در واقع بسیج در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی عملکرد موفقی از خود به ثبت رساند؛ به ویژه در حوزه علمی که جایگاه رفیعی برای خود کسب کرده است. بهره گیری از علم در مسیر رشد تولید بر اساس فرمایشان مقام معظم رهبری یکی از راهبردهای بسیج است.

از آنجایی که کشاورزی یکی از مهم‌ترین بخش‌های تولیدی استان است، به سراغ یکی از نخبگان بسیج استان خراسان رضوی رفتم و با وی به گفت‌وگو نشستم؛ احمد همت آبادی، عضو شورای شهر، دبیر کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان نیشابور و رئیس انجمن کنترل بیولوژیک کشور است. وی پیش از این و در دوره دانشجویی نیز در بسیج جامعه دانشجویی استان هم فعالیت داشته است.

همت آبادی عمده فعالیت خود را در مسیر تولید محصولات کشاورزی بیولوژیک با هدف آموزش کشاورزان گذاشته است. کشاورزی در بسیاری از شهرهای خراسان رضوی تا بیش از ۶۰ درصد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را در اختیار دارد و البته در حوزه تولید ناخالص استان سهمی چشمگیر دارد، با این حال عمده کشاورزی در مسیر سنتی در حرکت است و اینجا است که نقش بسیج جامعه کشاورزی در تغییر مسیر حرکت کشاورزی از سنتی به مدرن اهمیت پیدا می‌کند.

در این گفت‌وگو از همت آبادی تفکر بسیجی در علم چه جایگاهی دارد؛ گفت: ما مدعی هستیم بسیجی هستیم و به همین نسبت احساس می‌کنیم که باید تحول گرا باشیم و به شکلی خلع‌هایی که در حوزه علمی امروز کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه کشاورزی داریم را پر کنیم. تفکر بسیجی یعنی بتوانیم آنچه در حوزه‌های مختلف کشور دچار کاستی هستیم را با تلاش، کوشش، همت و ایمان پر کنیم و بتوانیم در راستای اعتلای کشور و علمی سازی عرصه‌های مختلف قدم برداریم.

دبیر کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان نیشابور با اشاره به اقدامات بسیج جامعه کشاورزی در راستای علمی سازی این بخش تولید کشور، اظهار کرد: در سال‌های اخیر در دو بخش بسیج جامعه مهندسین کشاورزی و هم انجمن کنترل بیولوژیک کشور اقدامات زیادی در حوزه کشاورزی انجام دادیم؛ تمام تلاش ما این بود تا کشاورزی را به سمت علمی شدن سوق دهیم.

وی افزود: یکی از پر اشکال ترین و همچنین یکی از قصه‌های پرغصه حوزه کشاورزی کاهش بهره وری در واحد سطح است، یعنی کشاورز ما آب و خاک در اختیار دارد ولی به جای اینکه از یک هکتار گندم ۸ تا ۱۰ تن برداشت کند، ۲ تا ۳ تن برداشت می‌کند؛ این اختلاف عملکرد برای دستگاه‌های متولی از جمله بسیج جامعه کشاورزی یک دغدغه مهم است.

همت آبادی گفت: هدف ما این است که تولید محصولات کشاورزی به ویژه کشت‌های استراتژیک را به سمت تولید مطلوب در واحد سطح برسانیم، همچنین هدف دیگر ما تولید محصولی سالم است، زیرا در حوزه کشاورزی دچار استفاده بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی هستیم.

دبیر کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان نیشابور کرد: مصرف بی رویه محصولات شیمیایی و سموم باعث می‌شود تا باقی مانده آنها در محصول نهایی باقی ماند و هم برای سفره مردم و هم موضوع صادرات خطرساز باشد. به همین دلیل تلاش کردیم تا کشاورزی را در استان به ویژه شهرستان نیشابور به سمت تولید محصولات سالم سوق دهیم و موفق شدیم با بهره گیری از ظرفیت عوامل طبیعی مانند کفشدوزک‌ها و زنبورها آفات نباتی را کنترل کنیم.

وی تصریح کرد: تلاش ما این است که به سمت علمی سازی کشاورزی حرکت کنیم و خوشبختانه اتفاقات خوبی رقم خورده است، ما در سال هزار هکتار از مزارع گوجه فرنگی، پنبه، باغات انار و پسته را تحت پوشش کنترل بیولوژیک قرار می‌دهیم و در این سطح مصرف سموم به حداقل می‌رسد.

بسیج مهندسین جامعه کشاورزی نیشابور از حدود ۸۰ کارشناس تشکیل شده است

همت آبادی ادامه داد: بسیج مهندسین جامعه کشاورزی نیشابور از حدود ۸۰ کارشناس حوزه کشاورزی تشکیل شده است و این گروه در روستاهای مختلف در جهت علمی سازی حوزه کشاورزی فعالیت دارند.

دبیر کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان نیشابور با اشاره به اهمیت اشتغال خرد در اقتصاد گفت: در راستای ایجاد اشتغال خرد طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ بیش از ۵۰ گلخانه کوچک مقیاس ایجاد کردیم، هدف از این کار کمک به روستاییان در جهت تولید ثروت و کمک به معیشت خانوار بوده است.

وی با تاکید بر ایجاد تشکل‌های صنفی در حوزه کشاورزی گفت: تلاش کردیم تا با ایجاد تشکل‌ها و تعاونی‌های تخصصی در حوزه کشاورزی در نیشابور و برخی نقاط استان به کشاورزان و تولید کنندگان کمک نمائیم. تعاونی‌ها می‌توانند نقطه عطفی در مسیر علمی سازی کشاورزی باشند.

همت آبادی بیان کرد: ما در این تشکل‌ها از ظرفیت و تجربه کشاورزان نمونه و پویا در جهت تشویق دیگر کشاورزان بهره می‌گیریم تا هم افزایی لازم را ایجاد کنیم، همچنین شرکت‌های دانش بنیان یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب ما در مسیر علمی سازی کشاورزی است. تلاش کردیم با کمک پارک علم و فناوری و مراکز رشد کارآمدی لازم را در حوزه کشاورزی ایجاد کنیم.

رئیس انجمن کنترل بیولوژیک کشور در خصوص جایگاه بسیج در دانشگاه گفت: هیچ کس نمی‌تواند منکر تأثیر بسیج در دانشگاه طراز باشد، با این حال علیرغم تمام تلاش‌هایی که عزیزان ما در دانشگاه‌ها دارند به نظرم ظرفیت بسیج و دانشگاه‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که امروز شاهد هستیم، ما می‌توانیم با قشر دانشجو که یک زندگی حرفه‌ای در محیط دانشگاه را تجربه می‌کنند تاثیرگذارتر باشم.

ایجاد یک تشکل اشتغال زایی در جوامع دانشجویی

وی گفت: به همین دلیل در نیشابور به دنبال ایجاد یک تشکل اشتغال زایی در جوامع دانشجویی هستیم تا هم دانشجویان درگیر موضوع اشتغال حرفه‌ای در مسیر رشته‌های مورد نظر خود حین درس خواندن باشند و هم این موضوع یک هویت سازی در دانشگاه ایجاد می‌کند.

همت آبادی افزود: وقتی دانشجو با موضوعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آشنا شود، درس خواندن او هم پرمعناتر می‌شود، ایجاد این تشکل‌ها باعث می‌شود تا دانشجو در روند اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دانشگاه خود و به مراتب مجامع بزرگ‌تر مانند شهر یا استان خود اثرگذار باشد و از تک بعدی بودن خارج می‌شود.