برای غیرمسلمانانی که امروز جمعیت مسلمان اروپا را با دیده ظن می‌نگرند دشوار است تصور کنند درست در زمانی که اروپا در دوره تاریکی خود به سر می برد، تمدن اسلامی در بسیاری از نقاط جهان در اوج شکوفایی قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، حقیقت امر این است که کشورهای اسلامی در قرون وسطی اروپا را آشفته، درهم برهم و عقب مانده می دانستند، به همین دلیل دوره پیش از دهه 1100 به عصر تاریک در اروپا شهرت دارد چرا که اروپائیان نتوانستند از اکتشافات علمی مسلمانان سود ببرند.

اروپا حتی از آموختن از مسلمانان اسپانیا که نقش مهمی در حرکت انقلابی علم ایفا کرده بودند ناکام ماند. شهر قرطبه به عنوان پایتخت اسپانیای اسلامی به پیشرفت علمی خود شهرت داشت و علما و دانشجویان از سراسردنیا برای کسب علم به این شهر سفر می‌کردند.

این تعارض گسترده در فعالیت فکری را می‌توان با یک نمونه مورد اشاره قرار داد. در قرن نهم، کتابخانه صومعه سنت گال بزرگترین کتابخانه اروپا بود که 36 جلد کتاب داشت، در همان دوره کتابخانه شهر قرطبه دارای بیش از 500 هزار نسخه کتاب بود.

سهم مسلمانان در علم پزشکی نیز غیرقابل چشم‌پوشی است، چندین شهر اسلامی در قرون وسطی دارای بیمارستان بودند که یکی از بزرگترین آنها در قاهره قرار داشت که دارای 800 تختخواب بود و بخشهای بیماریهای مختلف را مجزا کرده بود.

تمام اکتشافات اسلامی توسط اروپاییان به عنوان مواد خام انقلاب علمی استفاده شدند، اما امروز سهم مسلمانان توسط اروپا که رنسانس آن بدون اکتشافات اسلامی رخ نمی داد نادیده گرفته شده و جمعیت مسلمان اروپا را با دیده ظن و تردید درنظر می‌گیرند.