محمدرضا یافتیان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پیشنویس اصلاحشده آییننامه حفاظت مشارکتی توسط سازمان حفاظت محیط زیست به هیات دولت ارسال شده است و سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت بهتر از حیات وحش به ابزارهای قانونی بیشتری نیاز دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون در کشور ما از ظرفیت بخش خصوصی و ساکنان جوامع محلی برای حفاظت از حیات وحش به درستی استفاده نشده است، خاطرنشان کرد: الگوهای موفقی در بسیاری از کشورهای دنیا در زمینه حفاظت مشارکتی حیات وحش وجود دارد.
یافتیان افزود: حفاظت از طبیعت و حیات وحش بدون مشارکت جوامع محلی و علاقه مندان به سرمایه گذاری در این زمینه ممکن نبوده و سازمان حفاظت محیط زیست برای بهبود وضعیت حیات وحش از مشارکت بخش خصوصی در حفاظت از حیات وحش استقبال می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، ادامه داد: امروزه شاهد این هستیم که زیستگاه های حیات وحش در کشور به صورت جزیره ای بوده و تردد گونه ها از زیستگاهی به زیستگاه دیگر به سبب توسعه صنعتی، افزایش جمعیت انسانها، توسعه روستاها و شهرها، توسعه راههای ارتباطی، صنعتی شدن کشاورزی و… میسر نبوده و به همین دلیل تنوع ژنتیکی گونه ها نیز کاهش یافته است.
یافتیان با اشاره به اینکه مسوولان باید برای نجات حیات وحش از بحران های احتمالی آینده چاره ای بیندیشند و سازمان حفاظت محیط زیست را یاری کنند، گفت: در زیستگاههای حیات وحش روز به روز تغییراتی که انسان در ایجاد آن دخالت دارد را شاهد هستیم و نگرانی متخصصان حیات وحش در این زمینه روز به روز در حال افزایش است.
وی با اشاره به اینکه در استان زنجان از طرح های حفاظت مشارکتی گونه های جانوری از جمله: آهو، کل و بز و قوچ و میش استقبال می کنیم، افزود: علاقه مندان جهت سرمایه گذاری و ایجاد قرق های اختصاصی، طرح های خود را به حفاظت محیط زیست استان ارائه کنند تا علاوه بر بهره برداری از ظرفیت غرق های اختصاصی از جمله برگزاری تورهای بازدید از حیات وحش، عکاسی، طبیعت گردی و … به بهبود وضعیت تنوع زیستی کشور نیز کمک کنند.