غلامرضا فتح آبادی در گفت وگو با خبرنگار مهر در ارزیابی اش از عملکرد تیم فوتبال نوجوانان در مسابقات جام جهانی زیر ۱۷ سال گفت: تیم نوجوانان ما شروع خوبی داشت و بازی های خوبی هم از خود به نمایش گذاشت. شکست قهرمان جهان یعنی برزیل تمامی نگاهها را به سوی نوجوانان ما کشاند.
این پیشکسوت ادامه داد: آنها اگر چه مقابل انگلیس شکست خوردند اما نمایش فوق العاده ای داشتند و در بازی آخر خود تیم ناشناخته کالدونیای جدید را شکست داده و به مرحله حذفی رسیدند اما در دیدار مراکش با اینکه بازی خوبی از خود به نمایش گذاشتند و حتی تا دقایق پایانی هم صعودشان به دور بعد قطعی بود اما یک اشتباه که باید آن را به حساب بی تجربگی گذاشت و ضربات پنالتی که معمولا به قول فوتبالی ها ۵۰-۵ است باعث حذف ما از جام جهانی شد.
وی گفت: اگر نخواهیم کلیشه ای صحبت کنیم باید بگوییم عملکرد کادر فنی فوق العاده بود و اعتقاد دارم نباید این کادر فنی و این بازیکنان را به حال خود رها کرد.
فتح آبادی افزود: تیمی که دو سال کنار یکدیگر کار کردند مثل یک خانواده شده اند و اگر مسئولان فوتبال کشور ما با هوش باشند این ترکیب را از دست نخواهند داد و در سالهای بعد آنها را در جوانان، امید و حتی تیم ملی بزرگسالان خواهیم دید.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این تیم هم به سرنوشت امیدها دچار خواهد شد و به فراموشی سپرده می شود گفت: بعید می دانم سرنوشت تیم امید گریبان نوجوانان را نگیرد. شک ندارم که این تیم هم فراموش خواهد شد و ما دوباره برای المپیک و جام جهانی نوجوانان شروعی تازه خواهیم داشت.
وی گفت: با درخششی که نوجوانان ما داشتند همه متفق القول هستند که این تیم حفظ شود اما تا به حال سابقه نداشته که این اتفاق در فوتبال ما رخ دهد چون تمام مسئولان ورزش کشور نگاهشان بیشتر به تیم ملی بزرگسالان است تا بتوانند از موفقیت این تیم برای خود رزومه ای خوب کسب کنند.
کارشناس فوتبال تصریح کرد: امیدوارم شاکله این تیم حفظ شود. حسین عبدی و همکارانش کنار گذاشته نشوند. این تیم با همین نفرات و تغییرات کوچک به رده های بالاتر برود. نوجوانانی که امروز بازی می کنند و مورد توجه اهالی فوتبال و مردم علاقه مند به فوتبال قرار گرفته اند آینده سازان فوتبال ایران خواهند بود. بنابراین باید با یک برنامه ریزی دقیق و طولانی مدت اینها را حفظ کرد تا بتوانیم یک فوتبال پرقدرت در آینده داشته باشیم.
فتح آبادی در خصوص تساوی تیم ملی بزرگسالان برابر ازبکستان و انتقادهایی که از کادر فنی و بازیکنان صورت می گیرد گفت: وقتی در نیمه اول دو گل به ثمر رساندیم خیلی ها اعتقاد داشتند در نیمه دوم هم باز گل خواهیم زد و با یک اختلاف خوب، ازبکستان را شکست خواهیم داد.
کارشناس فوتبال گفت: با توجه به اینکه ۸ تیم از آسیا به جام جهانی صعود خواهند کرد کار مشکلی نخواهیم داشت اما بعضی از بازیها درس بزرگی به ما می دهد تا در آینده از تجربه آن استفاده کنیم.
وی افزود: با داشتن لژیونرهای متعدد در تیم ملی و بازیکنانی که در لیگ، خود را جزو بهترین ها می دانند در نیمه دوم دو گل دریافت کردیم. هم نیمه مربیان را از دست دادیم و هم این تساوی باعث شد تا متوجه شویم نباید خود را از پیش برنده بدانیم. غرور در هر کاری آفت است و آفت این غرور مقابل ازبکستان باعث شد تا نتیجه ۲ بر صفر در نیمه اول را با تساوی دو بر دو به پایان برسانیم.
کارشناس فوتبال در خصوص عملکرد فنی بازیکنان هم گفت: در خط دفاع اشتباهات زیادی داشتیم. گل اول ازبکستان توپ به راحتی از کنار خلیل زاده گذشت و بازیکن حریف دروازه را باز کرد. در خط دفاع نیاز به تغییر داریم و باید تا زمان شروع جام ملت های آسیا بتوانیم در این خط، زوج سازی کنیم. در خط هافبک هم عملکرد بازیکنان خوب بود اما یادمان باشد وقتی وارد جام ملت های آسیا شویم باید با حریفانی روبه رو بشویم که همانند ازبکستان نخواهند بود.
فتح آبادی ادامه داد: ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و عربستان چندین سر و گردن از ازبکستان بهتر هستند. بنابراین باید یک تیم خوب را روانه مسابقات کنیم تا حسرت ۵۰ ساله به پایان رسیده و به قهرمانی دست پیدا کنیم.
وی در خصوص اینکه گفته می شود سن بازیکنان تیم ملی بالا است و به نوعی این تیم پیر است گفت: جوانگرایی به یکباره نمی شود و نیاز به زمان دارد. بنابراین نباید تغییرات گسترده در تیم ملی صورت بگیرد.
کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد: به طور حتم با پایان جام ملت ها تعدادی از بازیکنان تیم ملی کنار گذاشته خواهند شد و بازیکنان جوان جایگزین آنها خواهند شد. اما این اتفاق باید آرام آرام صورت بگیرد تا تیم ملی از بابت این تغییرات متضرر نشود اما در مجموع برخی انتقادات نسبت به دعوت از بازیکنانی که سن بالا دارند درست است ولی امیدوارم کادر فنی بتواند تیم را برای جام ملت ها به بهترین وجه آماده کند تا بتوانیم عملکردی خوب در این تورنمنت داشته و به هدفمان که همان قهرمانی است دست پیدا کنیم.