به گزارش خبرنگار مهر، موسی عبادی شامگاه شنبه در جلسه هماهنگی با شهرداریها در خصوص توسعه ایستگاههای دائمی تعیین موقعیت ماهواره مبنا GNSS اظهار کرد: مطابق ماده ۱۱ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور فعالیتهای مرتبط با نقشه برداری و اطلاعات مکانی، عکسبرداری هوایی، تهیه و تولید نقشههای پوششی و شهری در مقیاسهای مختلف و نظارت بر آن در حوزه غیر نظامی، بر عهده سازمان نقشه برداری کشور است.
وی خاطرنشان کرد: استانداردها و دستورالعملهای مربوط توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت جهت گیری های کشور از جمله آمایش سرزمین، تهیه و ابلاغ میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل با بیان اینکه توسعه ایستگاههای دائمی ژئودینامیک و راه اندازی ایستگاههای دائمی تعیین موقعیت ماهواره مبنا GNSS یکی از برنامههای سال ۱۴۰۲ سازمان نقشه برداری کشور است، تصریح کرد: این برنامه توسط اداره کل نقشه برداری زمینی و بنیادی پیگیری میشود و در این راستا توسعه و راه اندازی تعداد هفت ایستگاه در طرح توسعه سامانه ارسال تصحیحات تعیین موقعیت آنی در نقاط شهری اردبیل، بیله سوار، مشکین شهر، رضی، عنبران و نقاط روستایی آقامحمدبیگلوی انگوت و زاویه هشجین پیش بینی شده است.
عبادی اهداف این طرح را یادآور شد و بیان کرد: ایجاد شبکههای دائمی ژئودینامیک، اندازه گیری و تعیین و پایش تغییرات پوسته زمین و مطالعات ژئودینامیکی در طول زمان از جمله این اهداف است.
وی اضافه کرد: امروزه از ایستگاههای این شبکه در پروژههای عمرانی و نقشه برداری، مطالعات مختلف در زمینه هواشناسی، کشاورزی و به روز رسانی چارچوب مرجع مختصات ملی نیز استفاده میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل با اشاره به توسعه ایستگاههای دائمی ژئودینامیک و GNSS در قالب سامانه هدی بیان کرد: مکاتبات مختلفی از طریق سازمان نقشه برداری کشور با سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و نیز معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور انجام شده و سازمان نقشه برداری کشور طی نامهای به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و ارسال نقشه موقعیت ایستگاههای موجود و مدنظر در طرح توسعه شبکه ایستگاههای دائمی تعیین موقعیت ماهواره مبنا(GNSS) در استان اردبیل خواستار پیگیری لازم و ارائه پیشنهادها و برنامه زمانبندی برای ایستگاههای مورد نیاز در طرح توسعه شبکه استان شده است.
عبادی گفت: با توسعه ایستگاههای دائمی در شهرهای مختلف و تعیین سطح مبنای ارتفاعی شهرها با هماهنگی سازمان نقشه برداری کشور از موازی کاری و صرف هزینههای مضاعف برای کشور جلوگیری به عمل آمده و تهیه نقشه و محصول منتج از آن با حفظ کیفیت و استانداردهای لازم در اجرای پروژههای عمرانی در اختیار دستگاههای استانی و شهرداریها قرار میگیرد.
وی افزود: با توجه به مباحث مطروحه در جلسه و اینکه کلیه عملیات مربوط به پشتیبانی، نصب و آموزش توسط سازمان نقشه برداری کشور انجام خواهد شد، مقرر شد هر یک از شهرداریهای موضوع برنامه نسبت به بررسی و تعیین و پیشنهاد محل مناسب برای راه اندازی و نصب تجهیزات ایستگاه با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و سازمان نقشه برداری کشور اقدام کنند.