به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، درختانی مانند افرا میوه هایی به نام سامارا دارند که از دانه متصل به بال کاغذی تشکیل شده است.
محققان اکنون ساماراهای مصنوعی ابداع کرده اند که می توانند به سرعت و به راحتی دمای خاک را از هوا رصد کنند.
محققان انستیتو فناوری ایتالیا(IIT) و انستیتو مواد جدید لیب در آلمان این ابزار را توسعه داده اند که Acer i-Seed نام دارد و با الهام از دانه افرای صحرایی( Acer campestre) ساخته شده است. ابزار مذکور به صورت ۳ بعدی از پلیمر PLA زیست تجزیه پذیر ساخته شده و با ذرات ریز غیر سمی فلزاتی به لانتانیدها ترکیب شده اند. لانتانیدها خواصی شبیه فلز لانتان دارند.
هنگامیکه یک دسته Acer i-Seed از یک پهپاد درحال پرواز بر فراز منطقه ای، فرو می افتد، شکل زیستی آنها سبب می شود تا به جای فرود مستقیم در هوا بچرخند. به این ترتیب تضمین می شود که آنها در سراسر زمین گسترده می شوند.
پس از فرود آنها روی زمین، یک پهپاد مجهز به سیستم fLiDAR از آنها عکس می گیرد که احتمالا همان ابزاری است که آنها را به سمت زمین رها کرده است. هنگامیکه ذرات لانتانید در i_Seed ها در معرض نور مادون سرخ منتشر شده از fLiDAR قرار می گیرند، با رنگ های فلورسنت پاسخ می دهند.
رفتار دقیق فلورسنس مانند رنگ و شدت آنها به وسیله دمای خاکی که در آن قرار دارند، تعیین می شود. این بدان معنا است که پهپادهای در حال پرواز می توانند آنها را ردیابی کنند و جالب آنکه گجت ها بدون آسیب به محیط زیست در گذر زمان تجزیه می شوند.
اکنون محققان مشغول بررسی هستند تا Acer i-Seed را طوری ارتقا دهند که داده های محیطی دیگر مانند رطوبت، دی اکسید کربن و سطح آلاینده ها را نیز منتقل کند.
باربارا مازولای مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: تحقیق پیش رو نشان می دهد تقلید از استراتژی ها یا ساختارهای زنده و تکرار آنها در فناوری های رباتیک عناصری کلیدی برای دستیابی به نوآوری با تاثیر اندک روی محیط زیست است.