بر اساس شرایطی که در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ اعلام شده است دانشجویان فعلی و دانش آموختگان سال های قبل تحت شرایطی می‌توانند در کنکور ۱۴۰۳ ثبت نام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ برای‌ پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های‌ روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی، دانشگاه‌ پیام‌نور، مؤسسات‌ آموزش‌ عالی‌ غیرانتفاعی‌ و غیردولتی، رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه‌ فرهنگیان برگزار می شود.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ و نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای ۷ و ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار می شوند.

متقاضیان ثبت‌نام و شرکت در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ می‌توانند در بازه زمانی ۵ تا ۱۱ آذر ۱۴۰۲ با ورود به سامانه https://my.sanjesh.org/login برای ثبت نام اقدام کنند.

دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ و آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه‌ فرهنگیان در سایت سازمان سنجش منتشر شده است.

شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳

شرایط عمومی؛

الف) عدم احراز عناد (نه اعتراض) نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران. تبصره: درصورتیکه متقاضی سابقاً با نظام جمهوری اسلامی عناد داشته، باید تغییر نظر او احراز شود.

ب) نداشتن سابقه عضویت خود و وابستگان آنها در سازمان های غیرقانونی و فراماسونری.

ج) عدم احراز فساد اخلاقی.

د) عدم اعتیاد به مواد مخدر.

شرایط اختصاصی؛

الف) داشتن یا دریافت گواهینامه دوره پیش دانشگاهی (نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی) و یا دیپلم نظام آموزشی جدید (۶-۳-۳ اعم از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و یا کاردانش) حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ و یا دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم آموزش متوسطه و یا داشتن مدرک کاردانی (فوق دیپلم).

تبصره ۱: ثبت نام و ادامه تحصیل پذیرفته شدگان در رشته هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز می شود به شرط دریافت مدرک تحصیلی دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ و یا پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ بلامانع است.

تبصره ۲: دارندگان مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و دارندگان مدرک کاردانی پیوسته و همچنین آن دسته از متقاضیان مذکور که حداکثر تا ۱۴۰۳/۶/۳۱ در مقطع کاردانی (فوق دیپلم) فارغ التحصیل می شوند، می توانند در آزمون سراسری ثبت نام کنند.

تبصره ۳: فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمات پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی که باید حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ و یا ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ (در صورت قبولی در رشته هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز می شود) خدمات خود را شروع نکرده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شوند، می توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.

بدیهی است در صورت انجام قسمتی از خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، موظف به انجام مابقی خدمات پس از فراغت از تحصیل در مقطع جدید هستند.

تبصره ۴: فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی بهداشت دهان، تکنسین سلامت دهان، پروتز دندان و ساخت پروتز دندانی مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان نیستند.

تبصره ۵: فارغ التحصیلان دوره کاردانی رشته های تحصیلی گروه های آموزشی غیرپزشکی حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ به شرطی می توانند در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ شرکت کنند که تعهدات و خدمات قانونی را انجام داده باشند.

تبصره ۶: براساس مصوبه جلسه ۵۴۸ به تاریخ ۱۳۸۳/۷/۲۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد مدارک تحصیلی صادر شده توسط مدیریت یکی از حوزه های علمیه قم و خراسان، فضلا و طلاب حوزه های علمیه که براساس مدرک صادر شده توسط مدیریت یکی از حوزه های علمیه قم و خراسان دوره سطح یک را گذرانده اند و یا تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ فارغ التحصیل می شوند، منحصراً می توانند در گروه آزمایشی علوم انسانی ثبت نام و در آزمون آن شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن مشروط به گذراندن دروس پیشنیاز به تشخیص گروه آموزشی، ادامه تحصیل دهند.

این دسته از متقاضیان باید تصویر مدرک فراغت از تحصیل خود که توسط مدیریت حوزه های علمیه صادر شده است را در اختیار داشته باشند.

ب) پذیرفته شدگان دوره روزانه آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ می توانند در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت نام و شرکت کنند.

درضمن متقاضیان مذکور و نیز دانشجویان در حال تحصیل در دوره روزانه و غیر روزانه (نوبت دوم «شبانه»، دانشگاه آزاد اسلامی، مجازی، شهریه پرداز و پردیس خودگردان، پیام نور و دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی) همه مقاطع تحصیلی اعم از کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی ارشد (پیوسته و ناپیوسته) و دکتری عمومی یا تخصصی، برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه (برای برادران) می توانند هم زمان با تحصیل در دانشگاه و بدون انصراف از تحصیل برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت نام کنند و در صورت قبولی، باید از رشته قبلی خود انصراف داده و انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل خود ارائه دهند.

لازم به توضیح است که این دسته از متقاضیان حق بازگشت و ادامه تحصیل در رشته محل قبولی قبلی خود را ندارند و همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل مقطع کاردانی (فوق دیپلم) که حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ فارغ التحصیل می شوند، برای ثبتنام و شرکت در این آزمون نیاز به انصراف ندارند.

تبصره ۱- دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر و همچنین دانشجویان دارای تعهد به دستگاه های اجرایی کشور و بورسیه مجاز به ثبت نام در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم در دانشگاه فرهنگیان نیستند.

تبصره ۲- دانشجویان دوره های فوق که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، به منظور ثبتنام و شرکت مجدد در آزمون سراسری لازم است به ضوابط مربوط به مقررات وظیفه عمومی توجه و براساس آن ضوابط اقدام کنند.

تبصره ۳- دانشجویان اخراجی آموزشی موضوع موارد مرتبط آیین نامه آموزشی و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی (اعم از کاردانی عمومی و یا کاردانی) را دریافت کرده اند نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس از تسویه حساب کامل با مؤسسه ذیربط و همچنین اداره کل امور دانشجویان داخل و صندوق رفاه دانشجویان وزارت ذیربط و در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه (برای برادران) حق ثبت نام داشته و محدودیتی در انتخاب رشته ندارند.

این دسته از متقاضیان می توانند تمامی تعهدات مربوط را پس از اتمام تحصیلات خود به صورت یکجا به انجام برسانند.

تبصره ۴- دانشجویان دوره های فوق که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، به منظور ثبت نام و شرکت مجدد در آزمون سراسری لازم است به ضوابط مربوط به مقررات وظیفه عمومی توجه و براساس آن ضوابط اقدام کنند.

ج) دانش آموختگان مقطع کارشناسی در صورت شرکت مجدد در آزمون سراسری و قبولی، با رعایت شرایط ذیل این بند می توانند ادامه تحصیل دهند:

۱. فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کارشناسی که باید حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ و یا ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ (در صورت قبولی در رشته هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم تحصیلی۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز می شود) خدمات خود را شروع نکرده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرش شوند، می توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.

بدیهی است در صورت انجام قسمتی از خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، موظف به انجام مابقی خدمات پس از فراغت از تحصیل در مقطع جدید هستند.

۲. نداشتن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاه های اجرایی، تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم.

۳. نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.

د) دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و پیوسته تمامی رشته های تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دکتری حرفه ای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، می توانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل کنند و محدودیتی در انتخاب دوره های مختلف (روزانه و شهریه پرداز) ندارند:

۱) انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای مشمولین این قانون الزامی است.

۲) نداشتن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاههای اجرایی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم.

۳) نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.

هـ) انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای فارغ التحصیلان رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت الزامی است.

توجه برای متقاضیان فارغ التحصیل رشته های گروه پزشکی: انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای متقاضیانی که فارغ التحصیل رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت هستند الزامی است.

یادآور می شود فهرست مناطق و رشته های مورد نیاز قانون مذکور و همچنین گروه های مازاد بر نیاز، در ابتدای هر سال توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای فارغ التحصیلان آن سال تعیین و اطلاع رسانی میشود.

در حال حاضر رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، تکنولوژی پرتوشناسی، تکنولوژی اتاق عمل، هوشبری، فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی، مامایی، بهداشت عمومی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، فناوری اطلاعات سلامت و علوم تغذیه مشمولین اجباری خدمات پزشکان و پیراپزشکان هستند.

برچسب‌ها