به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در برنامهای تلویزیونی به تشریح برخی از فعالیتهای این دفتر در تکمیل اطلاعات ملکی و اقامتی سامانه ملی املاک و اسکان پرداخت.
ثبت ۷ میلیون اقامتگاه و مالکیت از طریق خود اظهاری
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با یادآوری اینکه سامانه ملی املاک و اسکان ۳ سال گذشته راهاندازی شد، گفت: تاکنون حدود ۵ میلیون اقامتگاه و ۲ میلیون مالکیت از طریق خود اظهاری در این سامانه ثبت شده است.
وی سامانه ملی املاک و اسکان را بستری مناسب برای برنامهریزی و سیاستگذاری عنوان کرد و گفت: ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان دو مزیت دارد، اول آنکه از سوداگری جلوگیری میکند و دوم آنکه سبب میشود تا ارائه خدمات از طریق این سامانه، تسهیل شود.
وی ادامه داد: سامانه این ظرفیت را دارد تا سرشماری نفوس و سرشماری مسکن را توأمان انجام بدهد.
وی با اعلام اینکه جلسات و همکاری خوبی با مرکز آمار ایران برقرار است یکی دیگر از مزیتهای تکمیل اطلاعات این سامانه را شناسایی خانههای خالی عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم تا با مجموع سیاستگذاریهای انجام شده مسکن را به کالای مصرفی تبدیل کنیم.
الزام صدور دسته چک تا یک ماه آینده چیست؟
نوروزی با اعلام اینکه در یک ماه آینده از طریق ثبتنام در سامانه ملی املاک و اسکان امکان صدور دسته چک فراهم خواهد شد، توضیح داد: در تلاش هستیم تا صدور دسته چک برای افراد منوط به ثبت نام و تکمیل اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان باشد.
وی گفت: از طریق آموزش و پرورش اطلاعات اقامتی و ملکی ۸ میلیون نفر در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت شده است.
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن مبنای خدماتدهی به مردم را تکمیل اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان عنوان کرد و گفت: ثبتنام طرح نهضت ملی مسکن و طرح جوانی جمعیت، تخفیفهای وزارت نیرو در خصوص مالکان کم مصرف، صدور دسته چک از یک ماه آینده و دیگر خدمات از طریق تکمیل اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان میسر است.
تسهیل در شناسایی خانههای خالی
نوروزی با اعلام اینکه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و شورای عالی مسکن به جد پیگیر تکمیل اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان است و گزارشهای این سامانه، به شورای عالی مسکن ارائه میشود، گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک باید اطلاعات مالکیت را در اختیار سامانه ملی املاک و اسکان قرار دهد و تکمیل این اطلاعات از سوی سامان ثبت اسناد و املاک سبب میشود تا در بخش شناسایی خانههای خالی تسهیل ایجاد شود.
وی، همکاری وزارتخانههای آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برخی شهرداریها را مناسب ارزیابی کرد و افزود: ضرورت دارد تا سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه ملی املاک و اسکان متصل شود تا اطلاعات خانوارهای این سامانه نیز تکمیل و به روز شود.
اتصال عموم دستگاههای خدماترسان تا ۶ ماه آینده
نوروزی گفت: در ۶ ماه آینده عموم دستگاههای خدماترسان به سامانه ملی املاک و اسکان متصل میشوند.
وی با اشاره به همکاری مناسب بانک مرکزی، اعلام کرد: حدود ۴۰۰ میلیون رکورد اطلاعاتی از طریق شهرداریها، سازمان امور مالیاتی، اطلاعات خرید و فروش، اطلاعات مجوزهای کسب و کار، تجمیع و تقاطعگیری شده است و ملک و مالک شناسایی شدهاند.
وی از مردم دعوت کرد تا با ثبت اطلاعات ملکی خود در سامانه ملی املاک و اسکان به نشانی AMLAK.MRUD.IR اطلاعات خود را در این سامانه تکمیل کنند و بتوانند از خدمات مختلف بهره مند شوند.
به گفته نوروزی، افراد میتوانند با ورود به سامانه و ثبت کد ملی و شماره تماس خود احراز هویت شوند. سپس اطلاعات ملکی خود را مشاهده و نسبت به تکمیل و ثبت نهایی اقدام کنند.
نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این برنامه گفت: ۵ میلیون ملک ثبت شده به زودی از طریق سامانه ثبت اسناد و املاک در اختیار سامانه ملی املاک و اسکان قرار میگیرد.