قزوین- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با بیان اینکه خط قرمز ما امنیت و آرامش کشور است گفت: امنیت و سلامت انتخابات با قانون‌گرایی محقق می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی فولیان صبح سه شنبه در سومین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین اظهار کرد: مهمترین و اساسی‌ترین راهبرد دستگاه قضائی در کاهش و کنترل جرایم انتخاباتی؛ توجیه، ارشاد و اقناع اشخاص حقیقی و حقوقی، مدیران دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌ها، داوطلبان و مسئولان ستادهای انتخاباتی است.

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین با بیان اینکه ترویج قانون مداری از طریق تشریح و توضیح مفاد قانون جرایم انتخاباتی و مجازات‌های تعیین شده، مهمترین سیاست اجرایی ستادهای استانی و شهرستانی است، اظهار داشت: خط قرمز ما امنیت و آرامش کشور است و انتظار بر آن است که نامزدهای انتخابات و هواداران آنها از این خط قرمز نظام عبور نکنند و به رعایت قوانین و مقررات و مبانی اخلاق انتخاباتی پایبند باشند و مراقبت کنند که گرفتار آلودگی‌های اخلاقی همچون تهمت، دروغ و افترا نشوند و از هواداران خود نیز بخواهند که به دنبال تخریب و تضعیف رقبا نبوده و فقط به معرفی خود و بیان برنامه‌های خود بپردازند.

وی در ادامه یکی از راهکارهای پیشنهادی جهت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مجلس سال ۱۴۰۲ را شناسایی و برخورد پیشگیرانه و فوری با تحرکات شهروندخبرنگاران، عکاسانِ وابسته با شبکه‌ها و رسانه‌های معاند و ضدانقلاب در فرآیند انتخابات دانست.

این مقام قضائی در ادامه خواستار آن شد که حوزه‌های انتخاباتی در سطح استان به قید فوریت در خصوص موضوع یاد شده با همکاری مبادی و دستگاه‌های ذیربط و جامعه اطلاعاتی، برنامه‌ریزی‌های و اقدامات لازم جهت مواجهه فوری با رویکرد پیشگیرانه و حتی الامکان جلوگیری از تشکیل پرونده‌های قضائی را به عمل آورند.

وی در ادامه بازبینی قانون جدید و مواد قانونی مرتبط با صلاحیت‌ها و تکالیف قانونی دستگاه قضائی با حضور همکاران قضائی، ابلاغ ضرورت اجرای مفاد ماده ۷ قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی به کلیه بانک‌های شهرستان‌ها، برگزاری جلسه توجیهی و آموزشی برای اعضای جامعه اطلاعاتی در راستای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی، رصد کاندیداهای احتمالی و شناسایی کلیه ادمین‌های کانال‌های تلگرامی در حوزه‌های انتخابیه را از دیگر اقدامات ستادهای شهرستانی عنوان کرد.

این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: مهمترین و اساسی‌ترین راهبرد دستگاه قضائی در کاهش و کنترل جرایم انتخاباتی؛ توجیه، ارشاد و اقناع اشخاص حقیقی و حقوقی، مدیران دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌ها، داوطلبان و رؤسای ستادهای انتخاباتی است.

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان قزوین در پایان، ارائه به موقع وقایع و رخدادهای انتخاباتی از سوی مراجع اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی، قضائی و اجرایی به ستاد استانی را به منظور برخورد به‌هنگام و اثربخش با جرایم و تخلفات انتخاباتی، ضروری دانست.