به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین آجیلیان امروز سهشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیر فرودگاه خرمآباد در سخنانی با بیان اینکه فرودگاه عامل توسعه یک شهر و منطقه محسوب میشود، اظهار داشت: سفر سریع، ایمن و مطمئن از طریق هواپیما است و هدف ما تأمین این امر برای مسافران و مردم است.
کار سیاسی برای تداوم پروازها مقطعی جواب میدهد
وی با بیان اینکه اداره، توسعه، ایجاد زیرساختها، نگهداری فرودگاه و ارائه سرویس ناوبری از جمله اهداف ما است، عنوان کرد: اصل برقراری پرواز شرایط خود را دارد و تمام تلاش ما هم این امر است، اما برای تحقق این امر چند عامل مؤثر است که یکی از آنها بحث تعداد ناوگان هوایی است.
مشاور مدیرعامل در امور اجرایی شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه همه مسئولان برای برقراری پروازها در فرودگاهها، تلاش میکنند و دغدغه دارند، افزود: هر شرکت هواپیمایی تقاضای برقراری پرواز کند، فرودگاه با تمام وجود از آن استقبال میکند و ارائه سرویس خواهد داد.
آجیلیان با تأکید بر اینکه اما تداوم پروازها به حوزه گردشگری و همچنین تلاش برای تأمین مسافران پروازها بستگی دارد، عنوان کرد: ایرلاین باید به نتیجه برسد که این مسیر برایش خروجی دارد، کار سیاسی در برقراری پروازها تا یک مقطعی جواب میدهد، مهمترین موضوع دراینرابطه تأمین مسافرهای پروازها و بحث عرضه و تقاضا است.
تحریمهای هوانوردی در حوزه ناوگان جدی است
مشاور مدیرعامل در امور اجرایی شرکت فرودگاههای کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تحریمهای هوانوردی در حوزه ناوگان جدی است، افزود: گرچه تلاشهای بسیاری در راستای ساخت هواپیمای مسافری انجامگرفته اما هنوز اینها عملی نیست، واقعیت این است که هواپیماها داخلی نیست، به دلیل تحریمهایی که صورتگرفته در ورود هواپیما دچار مشکل هستیم و هواپیماهایی که وارد کشور میشوند، مشمول این قضیه هستند.
وی با بیان اینکه مسافرت و جمعیت زیاد شده، اقبال مردم به استفاده از پروازها زیاد شده است، گفت: یک روزی مرکز پژوهشها اعلام میکرد که سه درصد سفرها هوایی است، الان تا پنج درصد سفرها هوایی است.
آجیلیان با بیان اینکه تعداد ناوگان موجود و عملیاتی ما با تعداد مسافر همخوانی ندارند، گفت: در کشور ۵۶ فرودگاه فعال وجود دارد و بر اساس تقاضای مردم، استانداران، نمایندگان و… تعداد پروازها باید هندل شود.
وی با تأکید بر اینکه هواپیماها هم برای شرکت فرودگاههای کشور نیست، ما اداره فرودگاه و ارائه سرویس ناوبری را انجام میدهیم، گفت: هر ایرلاینی که متقاضی پروازها در فرودگاههای کشور باشد، فرودگاهها آن را میپذیرند، ولی بعضی شهرها ممکن است شاهد استقبال مسافر نباشیم و به دلیل توجیه اقتصادی پروازها برقرار نشود که در این راستا باید فعالان استانها تلاش کنند که تا پرواز ادامه داشته باشد.
فرودگاه جدیدی ساخته نمیشود
مشاور مدیرعامل در امور اجرایی شرکت فرودگاههای کشور، عدم تناسب عرضه و تقاضا را مشکل فرودگاه خرمآباد برشمرد و گفت: تلاش شده که در بخش خصوصی و دولتی پروازها برقرار شوند؛ اما پاسخگوی نیاز جامعه نیست.
آجیلیان با تأکید بر اینکه فرودگاههای کشور شامل ۹ فرودگاه بینالمللی، ۲۳ فرودگاه دارای مرز هوایی و فرودگاههای محلی هستند، افزود: فرودگاهها آمادگی پذیرش پروازها را دارند، هیچکدام مخروبه نیست، همه آباد شدهاند و متناسب با شرایط هستند، اما باید ناوگان تأمین شود تا پروازها انجام بگیرند.
وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز دولت تکلیف کرده که هیچ فرودگاه جدیدی ساخته نشود، همچنین فرودگاههای موجود نیز به بخش خصوصی واگذار شوند.