به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود میرزایی ظهر چهارشنبه در نشست خبری نمایشگاه هفته پژوهش در مشهد اظهار کرد: پاویون امسال نمایشگاه هفته پژوهش امسال بیش از هزار مترمربع وسعت دارد و غرفهها بهگونهای طراحی شدهاند که دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز نخبگانی در کمال همافزایی با یکدیگر باشند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: تمام تلاش ما این است رویدادهایی که پارک علم و فناوری خراسان با کمک و همفکری سایر مراکز نخبگانی استان انجام میدهد، افزون بر اینکه رویکرد نخبگانی دارد اما به محوریت مردم برگزار شود. پاویون امسال نمایشگاه هفته پژوهش امسال بیش از هزار مترمربع وسعت دارد و غرفهها بهگونهای طراحیشدهاند که دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز نخبگانی در کمال همافزایی با یکدیگر باشند.
وی افزود: ویژگی بارز نمایشگاه امسال هفته پژوهش این است که در قالب یک رویداد مردمی برگزار خواهد شد. صنایع دفاعی و حوزه دانشآموزی، رتبههای اول و دوم غرفههای موضوعی را به خود اختصاص دادهاند. پارک علم و فناوری خراسان از نظر تبدیل علم به ثروت، رتبه نخست کشور را دارد و بهموازات همه برنامهریزیهای راهبردی، در حال طراحی پیوست فرهنگی برای شرکتهای دانش بنیان پرفروش هستیم.
میرزایی شهرابی خاطرنشان کرد: در پاویون زیستبوم نوآوری شرق کشور که مساحت آن در حدود ۳۰۰ مترمربع است، غرفه پارک علم و فناوری خراسان، دانشگاه و پارک دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی و پارک سلامت، دانشگاه آزاد مشهد، جهاد دانشگاهی، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه پیام نور و دانشگاه خیام در کنار یکدیگر قرار خواهد داشت و ایام نمایشگاه باعث همافزایی و شبکهسازی بین این اعضا خواهد شد.
حضور بیش از ۱۰۰ شرکت در نمایشگاه امسال
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به دومین پاویون ویژه نمایشگاه امسال با شرکتهای فناور و دانشبنیان خراسان رضوی ادامه داد: در این پاویون که در حدود ۱۰۰۰ مترمربع مساحت دارد و در ابتدای سالن عطار قرار گرفته، بیش از ۱۰۰ شرکت فناور و دانشبنیان استان در کنار هم و در قالب غرفه و کانتر محصولات خود را ارائه مینمایند. این پاویون با همکاری مشترک پارک خراسان، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، انجمن شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای فردوسی، آزاد و علوم پزشکی ایجاد شده و شرکتهای این مجموعهها در کنار یکدیگر حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه استقرار، تجاریسازی و نبود نیروی نخبگانی، سه چالش محوری شرکتهای دانشبنیان است، تصریح کرد: نمایشگاه امسال از این نظر خیلی ویژه است. برش استانی رویداد تستا برای اولین بار برگزار خواهد شد و غرفهها از نظر مفهومی، درهم تنیدگی ویژهای دارند.
میرزایی شهرابی تأکید کرد: یکی از چالشهای اساسی ما در خراسان رضوی، مسئله وسعت پارک علم و فناوری استان است. خراسان رضوی با ۵۴۰ و اصفهان با ۵۲۰ شرکت فعال دانش بنیان، رتبهها اول و دوم کشور را در اختیار دارند و این در حالی است که وسعت پارک استان اصفهان ۵۲۰ هکتار و وسعت پارک علم و فناوری خراسان از ۳۷ هکتار فراتر نمیرود. به همین دلیل است که میگوئیم باید فراتر از پارک علم و فناوری، شهرک علم و فناوری در مشهد داشته باشیم و این زیرساخت در این خطه وجود دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: سال گذشته با تأمین ۴۷ میلیارد تومان اعتبار پارک، این امکان فراهم شده تا برخی زیرساختهای مراکز رشد مشهد الرضا (ع) و شهرستانها احداث و راهاندازی شود. همین زیرساختهاست که صادرات فناوری کشور در سال ۱۳۹۹ را از حدود ۸۰۰ هزار دلار به ۱۲ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ رسانده و با تقویت سرمایه گذاری شاهد ارتقای این شرایط خواهیم بود.