به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری عصر شنبه در نشست اعضای نهمین کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری (ره) با بیان کرد: برگزاری این کنگره در در سطح کشور بی نظیر است.
وی اظهار داشت: استان بوشهر بعد از سال ۱۳۳۱ و بعد از رحلت آیت الله بلادی بوشهری (ره) فوق العاده به محاق رفت و تاریخ استان که با خون شهدای مقاومت و تلاش علما رقم خورده بود در یک فضای خموشی به سر برد.
امام جمعه بوشهر افزود: در این مدت جامعه استان از پیشینه و گذشته فرهنگی، بیداری و بصیرتی و ضد استکباری کاملاً دور شد. یک جامعه اگر از پیشینه خود مطلع نباشد و اگر آن پیشینه، پیشینهای شکوهمند بوده باشد قطعاً نمیداند ریشه خود کجاست و دچار بحران هویت دینی و شخصیتی و قومی میشود.
وی برگزاری کنگره علامه بلادی بوشهری (ره) را بر اساس عقبه دانشی عنوان کرد و ابراز داشت: کاری که انجام گرفت کاری دانشی بود تا مردم استان ریشه و ثمره تاریخی و پرشکوه خود را در حوزه دینی، ملی، بصیرتی و مقاومتی بدانند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بیان کرد: هویت دینی و بیداری و مقاومت در برابر استکبار این استان برخاسته از جامعه روحانیت و علما و بزرگان بوده، لذا برای احیای آن کار دانشی خوبی صورت گرفت.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه روز روحانیت هویت دینی را در استان ترویج کرد گفت: علاوه بر این یکی از برنامه احیای تاریخ مقاومت استان بود که با برنامههایی چون روز زنان لرده و سالروز شهادت رئیسعلی دلواری و برنامه دو قرن مقاومت این کار طی سالهای گذشته انجام شد و در حدود پنج سال گذشته، بوشهر استانی در کشور شناخته میشود که فرهنگ مقاومت در آن نهادینه شده است.
وی بیان داشت: استان بوشهر سابقه اقامه نماز ۲۶۰ ساله دارد که هیچ کجای ایران به این اندازه نبوده که این اقامه نماز جمعه مستمر بوده باشد.
امام جمعه بوشهر با اشاره به تألیف کتاب «تصانیف العلما» گفت: این کتاب برگرفته از تألیف هزار و ۲۰۰ کتاب از مؤلفان عالم استان بوشهر که به زودی به چاپ میرسد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: هویت روحانیت که احیا شود، دین هم احیا خواهد شد و کاری در برگزاری کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری (ره) صورت گرفته، عقبه دانشی دارد.