به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام اشتری روز یکشنبه در مراسم آغاز طرح سرشماری حیات وحش آذربایجان شرقی، افزود: متأسفانه در دهههای اخیر به دلیل نفوذ و اعمال سلیقه توسط انسان بر طبیعت علاوه بر محیط زیست، جمعیت گونههای جانوری در حال کاهش بوده و باید با برنامه ریزی های منطقی و عملی در برابر این تهدیدات مقاومت کرد تا آسیبها به حیات وحش به حداقل ممکن برسد.
وی چرای بی رویه غیر اصولی، تغییرات پی در پی کاربریهای اراضی مرتعی و جنگلی، شکارهای بی رویه و غیرمجاز و انواع سودجوئی ها در ماههای اخیر در آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: در کنار این عوامل انسانی، عناصر طبیعی مثل خشکسالیهای چند ساله نیز منجر به تهدید حیات وحش منطقه شده است.
اشتری یکی از اهداف اصلی و مهم طرح سرشماری از حیات وحش آذربایجان شرقی را اخذ اطلاعات درست و متقن برای جلوگیری از تلف شدن گونههای جانوری عنوان و اضافه کرد: برآوردهای کمی، تلاش و برنامه ریزی برای افزایش تنوع گونههای جانوری، مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ گونههای موجود از دیگر اهداف تعیین شده در اجرای طرح سرشماری است.
وی یکدست سازی را یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده حیات وحش دانست و با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید به دنبال این موضوع بود، یادآور شد: باید توجه داشت که یکدست سازی حیات وحش با کمترین و جزئیترین تهدیدات طبیعی و غیرطبیعی از بین رفته و منقرض میشود.
اشتری حفظ محیط زیست و حراست از حیات وحش را یکی از سختترین و پیچیدهترین کارهای اجتماعی و اقتصادی که در همه شئون زندگی بشر تأثیر گذار است، دانست و ادامه داد: بر همین اساس رسالت محیط بانان برای حفظ حیات وحش و جلوگیری از هر گونه تهدید و تخریب محیط زیست بسیار خطیر و البته طاقت فرساست.
وی با اشاره به اینکه محیط بانان به علت حساسیت خاص شغل خود همیشه و در همه حال در معرض تهدید و خطر جانی قرار دارند، یادآور شد: این افراد عاشق و خدوم با کمترین حقوق و تنها به خاطر علاقه و عشق به کار حرفهای خود، از طبیعت مراقبت میکنند و این نوع فعالیتها با هیچ مقیاس و متری قابل اندازه گیری نیست.
اشتری گفت: باید توجه داشت که محیط بانان تنها مأموریت محیط بانی بر عهده ندارند، بلکه به دلیل خاص بودن این شغل باید از اطلاعات کافی از محیط اطراف، گونههای گیاهی و جانوری، روابط عمومی بالا و درک درست از جوامع محلی برخوردار باشند تا بتوانند به وظایف خود به خوبی عمل کنند.
به گفته وی برای نخستین بار در طرح سرشماری از حیات وحش آذربایجان شرقی و در منطقه «کمتال» شهرستان جلفا از پهباد به منظور راستی آزمایی آمارها استفاده میشود.