به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران در ساری اظهار داشت: در یک دهه گذشته ۲۵هزار مورد تخلف مربوط به منابع طبیعی در این حوزه از گلوگاه بهشهر تا علمده نور به ثبت رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: از این تعداد ۱۱هزار مورد مربوط به تخلف قطع درخت، هشت هزار مورد حمل غیر مجاز چوب جنگلی و مابقی تخریب اراضی بوده است.
به گفته علیپور سالانه یک هزار و ۳۰۰مترمکعب چوب جنگلی توسط سودجویان قاچاق میشود که با تشکیل ستاد حفاظت از عرصههای منابع طبیعی مازندران در سال جاری به ۳۵۰مترمکعب کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه سطح عرصههای منابع طبیعی مازندران منطقه ساری یک میلیون و ۵۵۰هزار هکتار است، تصریح کرد: از این مقدار ۶۴۷هزار هکتار جنگل و ۹۰۸هزار هکتار آن مرتع است.
وی میزان تولید سالانه چوب از جنگلهای حوزه ساری را حدود ۱۳۰میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: ارزش اقتصادی این میزان چوب ۷۸هزار میلیارد ریال است.
مدیر کل منابع طبیعی استان منطقه ساری افزود: از مجموعه عرصههای منابع طبیعی این منطقه ۵۰۰هزار هکتار آن دارای طرح جنگلداری و ۴۲۷هزار هکتار دارای مجری طرح و مابقی فاقد مجری طرح است.
وی با اشاره به اینکه از ۹۰۸هزار هکتار مرتع موجود این اداره کل ۳۴۸ هزار هکتار آن دارای طرح مرتعداری بوده و در حال حاضر دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد دامی در این مرتع تعلیف میشوند.
علیپور در خصوص طرح خروج دام از جنگل بیان داشت: در هشت سال گذشته از یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد دامی موجود حدود ۳۲۰هزار واحد دامی از جنگلهای تحت حوزه استحفاظی ساری خارج شدند.
به گفته وی چهار هزار و ۳۰۰خانوار در جنگلهای این منطقه سکونت داشتند که با اجرای این طرح، تعداد ۷۸۵خانوار از جنگلها خارج شدند.