به گزارش خبرنگار مهر، زینب زاله صبح دوشنبه در جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: اولین قرارگاه سقط جنین برای اجرایی کردن احکام قانونی و فرهنگسازی و گفتمان جمعیتی است و چون با کاهش جمعیت در کشور و به تبع در استان کردستان روبرو هستیم نیاز است با هماهنگی ستاد خانواده و جوانی جمعیت از سقط جنین پیشگیری شود.
وی با اشاره به اینکه سقطهای غیرقانونی در کشور و در استان ما رخ میدهد که نگران کننده است، بیان کرد: توزیع سازمان یافته داروهای سقز جنین به صورت غیرقانونی در جامعه نیازمند برخورد جدی است.
وی با اشاره به اینکه این قرارگاه برای افزایش جوانی جمعیت و پیشگیری از سقط جنین فعالیت دارد، افزود: کاهش سالانه سقطهای غیرقانونی، پیگیری برخورد با متخلفین در این زمینه باید به طور جدی پیگیری شود و توزیع داروی سقط جنین در بازار که به وفور انجام میشود، پیشگیری شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان یادآور شد: متأسفانه آمار دقیقی از میزان سقط جنین در استان نداریم هر چند دستیابی به این آمار به راحتی ممکن است و با وجود نظارتهایی که از مطبها و عطاریهای استان کردستان انجام میشود اما شاهد انجام گسترده سقط جنین توسط پزشکان و عطاریها هستیم که باید برای این مسئله چارهاندیشی شود.
زاله اضافه کرد: متأسفانه شبکههای مجازی فعال در حوزه توزیع داروهای مرتبط با سقط جنین نیز وجود دارد و در برخی از استانها شاهد تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پروندههای سقط جنین هستیم اما این موضوع هنوز در کردستان انجام نشده است.
وی اضافه کرد: نیاز است در استان کردستان نیز رسیدگی به پروندههای مرتبط با این موضوع اولویت نهادهای متولی باشد.