وزیر کشور اتریش امروز در بروکسل اعلام کرد که کشورش با پیوستن رومانی و بلغارستان به پیمان «شنگن» مخالف است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی یورو نیوز، اتریش بار دیگر مخالفت خود را با پیوستن رومانی و بلغارستان به منطقه شنگن اعلام و چنین استدلال کرد که پیش از «بزرگ تر» کردن منطقه شنگن، باید برای «بهتر» کردن آن چاره‌ ای اندیشید.

گرهارد کارنر (Gerhard Karner) وزیر کشور اتریش امروز سه‌ شنبه در بروکسل در این خصوص گفت: وضعیت شنگن باید بهتر شود و من هنوز پیشرفت زیادی در این زمینه نمی‌ بینم.

به گزارش این شبکه تلویزیونی، در حال حاضر ۲۷ کشور از جمله ۲۳ کشور عضو اتحادیه اروپا عضو پیمان شنگن هستند.

وزیر کشور اتریش در این ارتباط در ادامه افزود که تشدید کنترل‌ های مرزی توسط کشورهای اروپایی در ماه‌ های اخیر، یک دلیل مهم برای جلوگیری از گسترش بیشتر منطقه شنگن به شمار می آید.

بر اساس قانون مرزی شنگن، کشورها می‌ توانند در شرایط استثنایی، کنترل‌های مرزی را به طور موقت برقرار کنند و در حال حاضر دولت‌ های اتریش، آلمان، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، اسلوونی، ایتالیا و دانمارک از این ماده برای مقابله با مهاجران استفاده کرده‌ اند.

کارنر گفت: این بسیار مهم است که کمیسیون اروپا برای حفاظت از مرزهای خارجی و امن‌ تر کردن آنها، اقدامات جدی انجام دهد و به این ترتیب است که یک نظام شنگن کارآمد بوجود می‌ آید.

قرار بود امروز (۵ دسامبر) در جریان نشست وزرای کشور عضو پیمان شنگن در بروکسل، درخواست‌ های رومانی و بلغارستان برای عضویت در این پیمان به رای گذاشته شود؛ اما مخالفت اتریش باعث تغییر دستور کار این جلسه شد.

رومانی و بلغارستان از زمان ورود به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۷ میلادی، منتظر پیوستن به منطقه شنگن هستند.

هلند نیز با الحاق بلغارستان به شنگن آن هم به دلیل ادعایی نگرانی‌ هایش درباره «عدم حاکمیت قانون» در این کشور مخالف است.