به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، روز چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه دومین رویداد آموزشی سازمان نظام پزشکی در سالن همایشهای رازی، گفت: هر فوتی به خصوص فوت یک نوزاد برای جامعه پزشکی تأسف برانگیز است و ما بیشتر از هر کسی ناراحت میشویم.
وی تاکید کرد: اگر قصور و تأخیری در حضور کسی که باید در مکانی میبوده رخ داده باشد هم قابل قبول نیست و مانند هر پرونده پزشکی باید در مراجع تخصصی بررسی شود. پروندههای فوتی در هر بیمارستانی کاملاً تخصصی است و باید با هرکسی که قصور، تأخیر یا کوتاهی داشته است برخورد شود؛ هیچکس در هیچ مقامی در هیچ مکانی از قصور دفاع نمیکند.
رئیس زاده ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که در برخورد با این پروندهها باید خردورزی را رعایت کرد. شکل برخورد با همکاران ما در مراحل اولیه و بازپرسی واقعاً قابل دفاع نیست و جای گلهمندی دارد. بیمارستان مفید یکی از بیمارستانهای اثرگذار و بسیار شلوغی است که خدمات بسیار زیادی در روز به بالغ بر ۱۰۰۰ نفر ارائه میدهد و میدانیم کار برای مراجعین کودک و نوزاد بسیار دشوارتر از بالغین است و همکاران ما در این مرکز با مجاهدت و عشق به بچهها کار میکنند.
وی تاکید کرد: اینکه به دلیل فوت یک نوزاد که همه از آن متاسف هستیم بخواهیم بدترین برخوردهای ممکن را در مرحله بازپرسی اولیه با همکاران پزشک داشته باشیم، باعث آزردگی خاطر جامعه پزشکی میشود که البته این موضوع هم اصلاً روال معمول دستگاه قضائی نیست و ارتباطات خوبی با دستگاه قضا به ویژه در دوره اخیر داشتهایم؛ اما این مورد و کج سلیقگی که اعمال شده است باعث جریحه دار شدن همکاران ما در این شرایط دشواری شد که ما بیش از هرچه نیاز به تزریق روحیه امید و نشاط به جامعه پزشکی داریم.
رئیس زاده افزود: از همکاران قوه قضائیه میخواهیم از اینگونه برخوردها جلوگیری کنند البته این اصلاً به این معنا نیست که نباید با قصور یا تخلف برخورد کرد. حتماً باید در هیأتهای تخصصی نظام پزشکی و پزشکی قانونی این موضوع بررسی شده و در صورت وجود قصور برخورد شود. پروندهها به دقت بررسی میشود و عمدتاً هم تمایل به نفع بیمار است.