به گزارش خبرنگار مهر، علی رمضانی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه همدان اظهار کرد: در تقویم رسمی ما روز ۱۶ آذر ماه به عنوان روز دانشجو نام گذاری شده که با سالگرد شهادت سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران شهید مصطفی بزرگنیا، شهید احمد قندچی و شهید مهدی شریعترضوی مصادف است.
وی با بیان تاریخچهی مختصری از آنچه در آذر ماه ۱۳۳۲ گذشته بود، گفت: امروزه جنبش دانشجویی رسالت بسیار مهمتری دارد و آن هم تلاش برای بهبود کیفیت زندگی مردم با ابزار مطالبه گری و آرمان خواهی است.
رمضانی افزود: امروز به دلیل مهمتری پشت این تریبون آمدهام و آن هم مطالبه برخی مسائل استان از مسئولین و درخواست راه حل از آنها است.
علی رمضانی با بیان اینکه: در تاریخ ۲۸ آبان ماه امسال (یعنی حدود دو هفتهی پیش) مصوبهای در جلسهی علنی مجلس به تصویب رسید که بر مبنای آن سن بازنشستگی برای آقایان تا حداکثر ۳۵ سال قابل افزایش است، گفت: در آخرین اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس اشاره شده است که این مصوبه از سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد.
وی افزود: علت تصویب این قانون ناترازی مالی صندوقهای بازنشستگی بوده است.
دبیر دفتر تحکیم وحدت علوم پزشکی همدان گفت: تصویب کردن این طرح با این مدل آسیبهای زیادی از جمله؛ ایجاد ناراحتی و وارد آمدن شوک به جامعه و افزایش بار روانی بر جامعه دارد.
وی با بیان اینکه در طرحی مشابه در کشور فرانسه این مسئله باعث ایجاد ناآرامیهایی در سطح جامعه شد گفت: این قانونی که مصوب شده نباید کسی که اکنون درحال خدمت هست را در بر بگیرد بلکه باید فقط درباره ی کسانی باشد که پس از تصویب قانون استخدام میشوند. در نتیجه شخص با آگاهی استخدام میشود و میداند که در سن ۶۵ بازنشسته میشود.
رمضانی با طرح این سوال که نمایندگان محترم همدان چه ایده و برنامهای برای حل این مسئله دارند؟ افزود: مسئلهی دوم که مطرح میکنم، اشتغال و بیکاری در همدان به خصوص در مرکز استان است.
دبیر دفتر تحکیم وحدت علوم پزشکی همدان ادامه داد: مهمترین مسئلهای که باید راجع به آن صحبت کرد مسئلهی بیکاری است.
رمضانی متذکر شد: بیشترین آمار بیکاری هم با توجه به فراوانی جمعیت در مرکز استان است که این قضیه باعث پدیدهی مهاجرت میشود و ما شاهد این هستیم که جوانان همدانی باید برای اشتغال از شهر خود مهاجرت کنند.
وی با بیان اینکه مسئلهی بعدی معدن لیتیوم همدان است، گفت: حدود یک سال و نیم یا دو سال است که بحث معدن لیتیوم همدان به عنوان تنها معدن لیتیوم کل غرب آسیا مطرح شده اما این معدن چالشهایی دارد بدین شرح:
اولاً، نبود برنامه جامع و مدون با مطالعهی الگوی کشورهای موفق در حوزه استخراج و فرآوری لیتیوم
دوماً، حجم دقیق ذخایر معدن مشخص نیست کمبود شفافیت در حوزه فراوری و استخراج
سوما، ضرورت ایجاد صنایع فراوری و تکمیل چرخه استخراج لیتیوم
رمضانی با بیان چالشهای معدن لیتیوم استان گفت: تأسیس یک شرکت سهامداری با حضور مردم ساکن همدان یک راهکار برای غلبه بر این چالش هاست، بطوری که باعث ایجاد حداکثر مشارکت همدانیها در مراحل کشف و فرآوری معدن لیتیوم شود. که در این صورت سرمایهی اولیه ای جمع آوری شود تا با استفاده از آن بتوانند صنایع تکمیلی را راه اندازی کنند.