به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا توانا مدیر «کانون فرهنگی تبلیغی بینش مطهر» از اردبیل حال و هوای هیأت این مؤسسه؛ «هیأت شهدای گمنام» را روایت کرده است.
وی در خصوص توضیحی در خصوص این هیأت گفت: آنچه را ما در هیأت شهدای گمنام ذیل کانون فرهنگی تبلیغی بینش مطهر خودمان پیگیری کردیم موضوعات مختلف فرهنگی است، اما در این میان یکی از کارهای شاخص ما در حوزه زنان با عنوان طرح «کدبانو» که برگرفته از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای فرهنگی، اجتماعی زنان در سال ۱۳۷۰ بود که ایشان خطاب به زنان فرمودند «کدبانوی خانه شما باید باشید».
وی ادامه داد: ما در واقع در این طرح سعی کردیم جایگاه زنان را بیشتر در خانه و جامعه نشان دهیم، به همین منظور در گام اول تلاش کردیم با برپایی کارگاههایی همچون تربیت فرزند، طب ایرانی اسلامی، چگونگی رفتار در منزل… بانوان را به هیأت خود جذب کنیم، در این کارگاهها و کلاسهای آموزشی که به صورت دورهای برگزار شد سعی کردیم افراد شاخصی که حضور پیدا میکنند را پیدا کنیم. در واقع در سه حوزه تربیت فرزند، روانشناسی و طب ایرانی اسلامی از اساتید برجسته استفاده کردیم و در این میان بانوان شاخص را از این کلاسها استخراج کردیم تا بتوانیم در دورههای مختلف یا کارهای اجتماعی و فرهنگی از آنها بهره ببریم و با این کار یک زنجیره بزرگی از کارشناسان را تشکیل دادیم.
توانا افزود: یکی از کارهای دیگر ما پرداختن به حوزههای اعتقادی بود که امام راحل در این راستا بر روی اندیشههای شهید مطهری بسیار تاکید داشتند و از این رو ما نام مؤسسه و هیأت را هم بینش مطهر نامگذاری کردیم. برای این کار نیز از اساتید زبده دانشگاهی دعوت کردیم تا در آموزش و پرورش برای معلمان دورههای ضمن خدمت بگذارند تا معلمان که پرورشدهنده یک نسل هستند با زوایای مختلفی از مباحث اعتقادی آشنا شوند که بسیار این دورهها تأثیرگذار بود و معلمان زیادی بابت این دورهها تشکر کردند زیرا در خیلی از مباحث اعتقادی برای خود آنها سوالاتی وجود داشت که در این دورهها مرتفع شده بود.
وی اظهار داشت: سومین اقدام ما رفتن به سمت مهارت خانوادهها بود، در واقع تلاش کردیم تا خانوادهها را برای موضوع فرزندآوری، تربیت فرزند، آگاهی از آسیبهای اجتماعی، آداب معاشرت و … آگاه کنیم. در این بخش سعی کردیم پس از دورههای آموزشی شرایطی را فراهم کنیم که ذیل طرح «شبنشینی مومنانه» خانوادههایی که در این دورهها حضور داشتند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا در کارهای اجتماعی با هم مشارکت داشته باشند. البته این طرح به صورت پایلوت انجام شد و پس از اینکه بازخوردهای خوبی داشت به صورت متمرکز در حال برگزاری است.
توانا بیان کرد: آخرین کار ما در هیأت شهدای گمنام پرداختن به موضوعات اجتماعی است، در واقع ما برای پسران و دختران دو برنامه مستقل را در نظر گرفتیم، هریک از این دو گروه به شناسایی آسیبهای اجتماعی پرداخته و سپس با شناسایی خانوادههای هدف، بستههای معیشتی، تحصیلی، تأمین جهیزیه، کارهای جهادی برای فقرزدایی و حتی کارگاههای آموزشی برای خانوادههای آسیبدیده را انجام میدهند. حتی گروه ما دورههای آموزشی آسیبهای اجتماعی را هم برگزار میکند که مدرک آن توسط قوه قضائیه صادر میشود.