به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، «جوزف بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در نشستی خبری پس از پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل درباره بررسی اقدامات ناقض حقوق بشری شهرک نشینان صهیونیست در خشونت علیه ساکنان کرانه باختری اعلام کرد: نهادهای حقوق بشری اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا فهرستی از شهرک نشینهای اسراییل تندرو در اعمال خشونت آمیز و حملهها به غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری دخیل هستند، به عنوان بخشی از رژیم تحریمها برای نقض حقوق بشر تحریم کنند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که که پیشنهاد خواهد داد که دولتهای اروپایی شهرکنشینهای اسراییلی خشن در کرانه باختری را تحریم کنند.
کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد که فهرست ناقضان حقوق بشری در اراضی اشغالی آماده شده و برای تأیید نهایی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارایه خواهد شد.
وی بار دیگر در خصوص ویرانیهای غزه گفت که آنها بسیار بیشتر از ویرانیهای شهرهای آلمان در جریان جنگ جهانی دوم است.
در همین ارتباط، وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز اقدامات احتمالی در واکنش به درگیری رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین را بررسی میکنند که از جمله شامل تحریم امور مالی حماس و ممنوعیت سفر برای شهرکنشینان و عوامل صهیونیستی میشود که مسبب خشونتها و شهرکسازیها در کرانه باختری هستند.
کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه در این رابطه گفت: «وضعیت در کرانه باختری ما را نگران کرده است، به ویژه به دلیل موارد خشونت بیش از حد توسط شهرکنشینان افراطی.»
فرانسه در هفتههای اخیر باب گفتوگو میان اعضای اتحادیه اروپا درباره تحریمهای احتمالی اتحادیه اروپا علیه شهرکنشینان صهیونیستی که فلسطینیها را در کرانه باختری هدف قرار میدهند، گشوده اما این موضوع تاکنون با اجماع مواجه نشده است.
در همین حال معاون وزیر امور خارجه آلمان امروز گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال مذاکره درباره تحریمهای احتمالی علیه شهرکنشینان تندرو صهیونیست هستند.
به گزارش آناتولی، معاون وزیر امور خارجه آلمان گفت، پس از تصمیم ایالات متحده برای تحریم افراد دخیل در خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در نشست امروز گامهای مشابهی را مورد بحث قرار خواهد داد.
او به خبرنگاران در بروکسل گفت: ما در حال حاضر در حال بحث و گفتوگو هستیم که به عنوان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد این موضوع چه کاری میتوانیم انجام دهیم. از طرف کشور آلمان، ما همچنین در حال بررسی اقدامات ملی، ممنوعیت ورود هستیم.
به گفته دیپلماتها، دستیابی به اتفاقنظر لازم برای ممنوعیتهای اتحادیه اروپا دشوار است، زیرا کشورهایی نظیر اتریش، جمهوری چک و مجارستان از متحدان سرسخت رژیم صهیونیستی هستند. اما بسیاری میگویند که تصمیم اخیر ایالات متحده در مورد ممنوعیت صدور روادید برای صهیونیستهای درگیر در خشونتها در کرانه باختری، میتواند کشورهای اتحادیه اروپا را تشویق به انجام اقدامات مشابه کند.
به گفته مقامات حوزه بهداشت و درمان، افراطگرایان صهیونیست در میان شهرکنشینان بیش از ۳۰۰ حمله خشونتآمیز انجام دادهاند که در دو ماه گذشته حداقل ۹ فلسطینی را به شهادت رسانده است. صدها فلسطینی هم به اجبار از سرزمینهای خود آواره شدهاند.