به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور در برنامه میز اقتصاد با موضوع بازآفرینی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری به تشریح برخی از برنامههای آن شرکت در تداوم برنامههای کلان دولت برای تولید مسکن و روند نوسازی در بافتهای فرسوده شهری پرداخت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: بر اساس شاخصهای مصوب در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، بیش از ۱۶۷ هزار هکتار و معادل ۲۰ درصد سطح شهرها در محلات فرسوده و تاریخی دچار مشکلات فرسودگی و نابسامانی بنا هستند. از ابتدای دولت سیزدهم نیز موضوع نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده و شتاب بخشی به آن به عنوان راهبرد اصلی دولت مورد تاکید قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر مشارکت همه جانبه مردم و تشویق آنها با رویکرد مردمی سازی برای نوسازی بافتهای فرسوده، توضیح داد: راهبرد به کار گرفته شده در شرکت بازآفرینی شهری ایران متناسب با سیاستهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی ایجاد بستههای تشویقی برای این کار و یکی از جامعترین مشوقها در قالب مصوبه ۱۹ بندی اسفندماه سال ۱۴۰۱ به تمامی استانهای ابلاغ شده و ملاک کار نوسازی در بافتهای فرسوده است.
آئینی یادآور شد: بررسیها حکایت از همکاری مناسب شهرداریها در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده دارد. بر اساس قانون، شهرداریها مکلف شدهاند تا حداقل در صدور پروانه ساختمانی نوسازی بافتهای فرسوده تخفیف ۵۰ درصدی را اعمال کنند و در صدور زمان صدور پروانه نیز تسریع ایجاد کنند. هماکنون در موضوع تأمین مالی علاوه بر منابعی که در گذشته در نظر گرفته شده بود، متقاضیان نوسازی بافتهای فرسوده میتوانند در این بافتها از حمایتهای مالی نهضت ملی مسکن نیز برخوردار شوند.
وی با تاکید بر اینکه در هر شهری که بستههای تشویقی اجرایی شده نوسازی بافتها تسهیل و تسریع شده است، افزود: در تهران با اجرای بسته تشویقی نوسازی شاهد رشد نوسازی بودیم و از ابتدای اجرای بسته تشویقی تاکنون میزان بازسازیها دو برابر شده است. هم اکنون و طی دو سال اخیر در تهران نوسازی ۴۰ هزار واحد فرسوده پایتخت آغاز شده است.
این مقاممسئول توضیح داد: متقاضیان نوسازی بافتهای فرسوده میتوانند همانند نهضت ملی مسکن از تسهیلات نوسازی استفاده کنند. در بخش غیر حمایتی میزان و سقف تسهیلات در نظر گرفته شده ۴۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله در تهران تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه تأمین منابع مالی و تسهیلاتی نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده مشکل و مانعی وجود ندارد، افزود: ساکنان بافت فرسوده، میتوانند از ودیعه اسکان موقت استفاده کنند که در تهران و کلانشهرها ۱۲۰ میلیون تومان و در دیگر شهرها ۹۰ میلیون تومان است.
نوسازی سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده
به گزارش مهر، سالانه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در دستور کار دولت قرار گرفته که از این تعداد ۱۵۰ هزار واحد مرتبط با نوسازی بافت فرسوده است. خدمات زیرساختی بسیار خوبی در این مناطق وجود دارد که هزینه تولید مسکن را کاهش میدهد که میتوان از این ظرفیت در کنار مردمیسازی برای شتاببخشی به روند تولید مسکن در بافت فرسوده بهره برد.
دولت سیزدهم برنامههای متنوعی شامل مشوقهای ۱۹ گانه در قالب بسته تشویقی، اعطای سند به حاشیهنشینان، پرداخت تسهیلات تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان، اجرای بیش از ۱۲۴۵ پروژه زیربنایی و روبنایی، اصلاح معابر، آسفالت معابر خاکی و اجرای طرح کلید به کلید به منظور محرومیتزدایی از محلههای هدف بازآفرینی شهری که تخمین زده میشود ۲۲ میلیون نفر را در خود جای داده هدفگذاری کرده است. در طرح «کلید به کلید» که اخیراً در قالب یک بسته تشویقی ابلاغ شده ساکنان بافت فرسوده میتوانند واحد خود را با یک واحد نوساز یا زمین دولتی معاوضه کرده و ۴۰ درصد تخفیف بگیرند.
تاکید بذرپاش بر اهمیت نوسازی بافتهای فرسوده
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی اخیراً در خصوص اهمیت نوسازی بافتهای فرسوده، گفت: نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده به اندازه ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مهم، بلکه مهمتر، زودبازدهتر، اثربخشتر و مفید است. در حال حاضر شرکت بازآفرینی شهری ایران، نوسازی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی واقع در بافتهای ناکارآمد شهری را در اهداف میانمدت خود قرار داده و تا کنون بیش از ۱۶۴ هزار واحد را به مرحلهی ساخت رسانده است.