اراک- مشاور ارشد دبیر ستاد جمعیت کشور با بیان اینکه ۱۶ قانون برای افزایش جمعیت در دستور کار قرار دارد، گفت: هم اکنون نیمی از جمعیت کشور میانسال هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر محزون پیش از ظهر پنجشنبه در کنگره ملی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اراک، اظهار کرد: در حوزه جمعیت، مشکلات و ضعف‌هایی وجود دارد که که ناشی از برنامه‌های ریزی مدیریت نشده در گذشته بوده است.

وی افزود: با توجه به اینکه فرصت جمعیتی کشور در ۲ دهه آینده بسته می‌شود، ضروری است اقدامات کاربردی در راستای رفع مشکلات آن صورت گیرد.

مشاور ارشد دبیر ستاد جمعیت کشور با بیان اینکه ۱۶ قانون برای آگاهی افزایش جمعیت در دستور کار قرار دارد، گفت: هم اکنون نیمی از جمعیت کشور میانسال و ۲ سوم جمعیت نیز در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال سن قرار دارند.

محزون با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص جوانی جمعیت گفت: شرایط لازم برای فرزند آوری امروز در کشور فراهم است از این رو همه ارگان‌ها به ویژه دستگاه‌های متولی این حوزه، برنامه‌های کاربردی خود را در این راستا به کار گیرند.

وی افزود: علی رغم ضعف در حوزه شاخص‌های جمعیتی، کیفیت در حوزه شاخص‌های علمی در سطح بالا است به گونه‌ای که نرخ باسوادی از ۱۵ درصد به ۷۸ درصد رسیده است.

محزون گفت: نرخ باروری در جامعه کاهش یافته و در سال‌هایی از ۱۲۰ هزار تا ۱۷۰ هزار کاهش موالید ثبت شده است.

وی تاکید کرد: هم اکنون ۱۹ درصد جمعیت کشور تک فرزند هستند و ۳۸۵ هزار سقط در سال داریم که به طور حتم اگر این میزان جنین حق حیات پیدا می‌کرد، نرخ باروری کشور در سطح بالایی از جهان قرار می‌گرفت.

محزون گفت: در ۲ سال گذشته یک و ۶۵ دهم درصد نرخ باروری ثبت شد و در برخی از استان‌ها کاهش جمعیت شاهد هستیم اما نرخ باروری در استان مرکزی بسیار نگران کننده است و باید اقدامات کاربردی در این راستا صورت گیرد.