جواد قارایی مستندساز و کارگردان «ایرانگرد» درباره ساخت فصل ششم این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: مدتی است که فصل ششم را آغاز و بخش هایی از خراسان و هرمزگان را تصویربرداری کردهایم. در فصل ششم «ایرانگرد» حدود ۷ استان را داریم که به شهرهای مختلف این استان ها سر می زنیم که تقریبا هر استان حدود ۴ یا ۵ منطقه خواهد بود.
وی اضافه کرد: تصویربرداری این فصل تا پایان سال دیگر طول می کشد و امیدوارم نوروز ۱۴۰۴ به پخش برسد.
کارگردان «ایرانگرد» درباره اینکه در هر سفر چند نفر هستند و تیم تولید کننده این مجموعه چگونه او را همراهی می کنند، توضیح داد: در این سفرها حدود ۱۲ نفر هستیم حدود ۵۰ نفر هم در خود تهران هستند که در حوزه تحقیق و پژوهش به ما کمک می کنند و یا بخش های فنی تدوین و صداگذاری را بر عهده دارند. در میان همراهان یعنی ۱۲ نفر از افراد تیمی که در سفرها هستند پنج نفر فیلمبردار هستند که دوربین دارند و به صورت هوایی، زمینی، تایم لپس و ... فعالیت دارند و بقیه هم دیگر عوامل فنی کار هستند.
وی درباره ارتقای تصویری در هر فصل از این مجموعه بیان کرد: ما سعی کردیم کیفیت تصویری را در هر فصل حفظ کنیم، از فصل چهارم به بعد هم مجموعه به صورت ۴k ضبط می شود و اگر مخاطب از شبکه فراتر تماشا کند با این کیفیت میتواند مجموعه را ببیند. غیر از استانداردهای تصویری که سعی داریم حفظ شود در محتوا هم تلاش میکنیم که این مجموعه جذاب باشد؛ چالش ما داستان های این محتواست که امیدواریم در این فصل داستان هایی که برای هر قسمت تعریف شده برای مخاطب جذاب باشد.
قارایی درباره اینکه در هر فصل چند ساعت راش دارند، عنوان کرد: فکر می کنم برای هر قسمت که ۴۰ دقیقه است حدود پنج ساعت راش و تصویربرداری انجام شده است. اگر هم بخواهم به روز بگویم برای هر قسمت حدود ۲۰ روز کار می کنیم.
وی درباره قیاس کارش با فیلمسازی و سریالسازی بیان کرد: به نظرم کار ما از ساخت فیلم و سریال سخت تر است چون آنها بر اساس فیلمنامه و دکوپاژ پیش می روند و کارگردان و عوامل می دانند فضای داخلی و بیرونی چه زمانی است یا چه شرایطی دارد ولی ما اگرچه پژوهش می کنیم اما ممکن است یک باره همه آنچه پیش بینی کرده بودیم، عوض شود. بعد وارد نوعی چالش می شویم. گاهی بارها قصه را عوض می کنیم و هر بار با موقعیتهای جدیدی مواجه میشویم.