بیرجند-این روزها مردم خراسان جنوبی با میزبانی از شهدای گمنام و وداع با آنان، دل زنگار گرفته از روزمرگی های دنیا را صیقل می دهند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: این روزها خراسان جنوبی مهمان دارد. مهمان که نه فرزندان دلاور همین سرزمین که هر چند در زمین شهدای گمنام نام دارند ولی در آسمان‌ها ستارگان درخشان نام آشنایی هستند.

کسی چه می‌داند این شهدا اهل کدام شهر و استانند. در زمان حیات ترکی سخن گفته‌اند یا لهجه شیرازی داشته‌اند. از جنوب عازم کربلای ایران شدند یا از همین خراسان بزرگ بند پوتین را محکم بستند و در والفجرها و بیت المقدس ها حماسه آفریدند.

هیچکس نمی‌داند شهیدی که تابوتش را در آغوش کشیده چه نام دارد. آیا پدر و مادرش در قید حیات هستند و یا جشم انتظار به دیدار خداوند رفتند. اینجا شهدا را تکریم می‌کنند چرا که هر چند در اسم و رسم و قومیت گمنام هستند ولی در شجاعت، ایثارگری و عشق به وطن و دین شهره شهرند.

به روایت یک عکاس

امیرحسین رادنیا از فعالان رسانه‌ای و عکاسان خراسان جنوبی که هم در استقبال از پیکر شهدا در فرودگاه بیرجند و هم در برنامه هیأت کهف الشهدا و یا همان معراج شهدا حضور داشته است، در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: مراسم استقبال از پیکر شهدا در فرودگاه را تنها در واژه «باشکوه» می‌توانم توصیف کنم.

وی ادامه داد: اشک، بغض و حسرت جاماندن از قافله شهدا را می‌شد در این مراسم دید که البته بنا به شرایط تنها مسئولان، نیروهای نظامی و انتظامی در آن حضور داشتند.

این عکاس خراسان جنوبی افزود: در برنامه بعدی نیز مردم با شوق فراوان به بیرون از کهف الشهدا آمده و ساعتی را منتظر از استقبال از پیکر فرزندان ایران زمین بودند و تابوت شهیدی را آقایان و تابوت شهیدی را خانم‌ها بر روی دستان خود بلند کرده و چون خواهر و برادری دلسوز و با چشمانی خیس از اشک به داخل کهف الشهدا بردند.

فاصله‌ای که شهدا از میان برداشتند

رادنیا ادامه داد: در برنامه وداع با شهدا فرقی بین مردم عادی و مسئولین وجود ندارد و به چشم دیدم در کهف الشهدا برخی از مدیران در ردیف‌های آخر نشسته بودند و گویی شهدا مرز و فاصله بین مردم و مسئولان را برداشته بودند.

حسین خدابخشی از کارمندان مرکز توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) که نیم روزی را میزبان شهدای گمنام بوده‌اند، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهدا همه را دور خود گرد آورده بودند از کارمندان بهزیستی استان، تا مردم عادی همان منطقه و هر کس که شنیده بود قرار است در اینجا پیکر شهدا را بیاورند.

یک یادگاری از شهدا

وی بیان کرد: شهدا در مرکز توانبخشی یک یادگار هم به جای گذاشتند و آن نهال درختی بود که محیط زیست به نام و یاد این شهدای وطن در همان روز در مرکز کاشتند تا هر وقت چشم به آن می‌اندازیم به یاد آن روز پرخاطره و پر از معنویت بیفتیم.

خدابخشی گفت: مراسم تشییع شهدا حس و حال معنوی بسیار خوبی به انسان منتقل می‌کند و از این جهت بسیار مورد استقبال همکاران قرار گرفت.

غلامرضا بهمن زاده از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای نماز به مسجد رفته بودم که فهمیدم پیکر شهید گمنامی را برای مراسم وداع به مسجد آورده‌اند که شوری مضاعف را بین نمازگذاران به وجود آورده بود.

اشک‌ها و بغض‌هایی به یاد فرزندان وطن

وی ادامه داد: نوای مداحی با اشک‌ها و بغض‌های مردم به ویژه بانوان در هم آمیخته شده بود و یادآور روزهایی بود که جوانان چون سرو این سرزمین قید خانواده و مادیات این دنیا را زدند و عازم سرزمین‌های حماسه و خون شدند.

این شهروند خراسان جنوبی گفت: تشییع پیکر شهدای گمنام و برگزاری مراسم وداع با آنان دل آدمی را که گرد روزمرگی دنیا را گرفته صیقل می‌دهد.

غلامرضا فلاحی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر اظهار کرد: این روزها و به ویژه در روز شهادت حضرت فاطمه (س) پنج شهید گمنام در خراسان جنوبی تشییع می‌شود و مراسم خداحافظی مردم با پیکر مطهر آنان برگزار می‌شود.

دو شهید گمنام در زیرکوه دفن می‌شوند

وی بیان کرد: اما از بین این پنج شهید، پیکر دو شهید در دو روستای شهرستان زیرکوه دفن می‌شوند و سه شهید دیگر به تهران برمی گردند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: در شب شهادت حضرت فاطمه (س) مراس وداع با شهدای گمنام به طور همزمان در مسجد قبای مهر شهر و حسینیه جماران بیرجند برگزار می‌شود.

فلاحی افزود: در روز شهادت هم مراسم تشییع از محل کهف الشهدا واقع در مدرس ۳۲ ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه صبح آغاز می‌شود و سخنران مراسم نیز حجت الاسلام پناهی مقدم خواهند بود.

مهمانی از چزابه و مهران

وی یادآور شد: از دو شهید گمنامی که پیکر مطهرشان در خاک خراسان جنوبی دفن خواهد شد یک شهید در در عملیات مولای متقیان در اسفند ۱۳۶۰ در منطقه چزابه به شهادت رسیده است و سن تقریبی شهید نیز ۲۶ سال است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بیرجند گفت: شهید بزرگوار دیگر در عملیات والجر ۳ در منطقه مهران در سال ۶۲ به شهادت رسیده و سن شهید نیز حدود ۲۸ سال تخمین زده شده است.

چه مهمانان عزیز و چه میزبانان مخلصی. چه جلوه‌های زیبایی که از تکریم فرزندان شهید ایران این روزها خلق می‌شود. و چه دلنشین است این اکرام از سربازان بی ریای وطن