جلیل سالاری مدیر عامل شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی گفت: تعداد جایگاههای موجود در کشور ۴۲۰۰ جایگاه است که اکنون ۲۴۰۰ جایگاه فعال شده است و سایر جایگاههای سوخت نیز در حال فعال شدن هستند.
وی ادامه داد: از ۴۲۰۰ جایگاه سوخت در همان ساعات ابتدایی ۶۰ درصد دچار اختلال شدند و سایر جایگاههای سوخت به سمتی هدایت شدند که چالشی برای آنها وجود نداشته باشد.
به گفته این مقام مسؤول پس از ایجاد اختلال در سامانه سوخت به سمت نظام غیر سهمیه بندی حرکت کردیم به طوریکه مردم بتوانند از سوخت به صورت غیر کارت و با نرخ آزاد استفاده کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون با برطرف شدن مشکل استفاده از کارت سوخت به صورت پایلوت در یک جایگاه سوخت در حال انجام است و در صورت موفقیت آمیز بودن آن را به سایر جایگاههای سوخت ابلاغ میکنیم.
سالاری در پاسخ به این سوال که زمان دقیق این حمله سایبری مشخص است، گفت: ساعت ۹ صبح در سامانه سوخت اختلال ایجاد شد به همین دلیل ارتباط را قطع کردیم و مجموعه پدافند غیر عامل وارد عمل شدند و ستاد مدیریت بحران شکل گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اختلال ایجاد شده دستور العمل و ابلاغیههایی را برای مجاری عرضه صادر کردیم و توانستیم از اختلال بیشتر جلوگیری کنیم.
این مقام مسؤول خاطر نشان کرد: تنها بخشی از جایگاههای غیر فعال هستند که به صورت لحظه بر تعداد جایگاههای فعال کشور افزوده میشود.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: تا ساعاتی دیگر تمامی جایگاهها فعال میشوند، ضمن آنکه جایگاههای سوخت برخی از مناطق به صورت ۱۰۰ درصدی فعال شدهاند.
به گفته سالاری با طرحی که ارائه شده است امکان سوخت گیری با کارت هوشمند به صورت تدریجی نیز فراهم میشود و در صورتی که شرایط فراهم شود امروز و فردا تمامی جایگاهها به حالت عادی باز میگردند.
وی اضافه کرد: زمان دقیق این حمله سایبری در دست بررسی است و برای مردم شفاف سازی میشود.
سالاری در پاسخ به این سوال که با وجود آفلاین بودن سامانه سوخت چگونه این سایت هک شده است، گفت: با توجه به آفلاین بودن سامانه ظرفیتهایی برای آن ایجاد شده ماند ارتباط با نظام پرداخت بانکی مسألهای که باید مورد بررسی قرار بگیرد.