به گزارش خبرنگار مهر، ایوب کرد ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری که در محل سالن اجتماعات اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان برگزار شد، در پاسخ به انتقاد و سوال خبرنگار مهر در خصوص تخلفات متعدد رانندگان خصوصاً در حوزه مسافری، افزود: وجود تخلف در حوزههای حمل و نقل مسافری و باربری را قبول داریم و نمیتوان اعلام کرد که هیچ تخلفی در این حوزه وجود ندارد.
وی ادامه داد: در حوزه مسافربری سامانه پیامکی ۱۱۰۱۲۰ توسط پلیس راهور ناجا برای اعلام تخلف رانندگان ناوگان عمومی مسافربری راه اندازی شده و مسافران میتوانند در صورت مشاهده خلافی خودرو همچون صحبت کردن راننده با تلفن همراه حین رانندگی، عدم استفاده راننده یا مسافران از کمربند ایمنی، خستگی و خواب آلودگی راننده، رانندگی خطرناک، اشکالات فنی خودرو، عدم توقف برای انجام فریضه نماز و حتی برای تقدیر از راننده به دلیل رعایت مقررات و رفتار مناسب و غیره شماره پلاک اتوبوس را به این سامانه ارسال کنند.
وی اضافه کرد: جهت دسترسی همه مسافران، در اتوبوسها و در نقاط مختلف شماره سامانه پیامک درج شده و به شدت موارد گزارش شده در کمیسیونهای مربوطه مورد پیگیری قرار میگیرد و راننده، مالک و یا شرکت خاطی نیز در کنار مجازاتی که برایش در نظر گرفته میشود باید رضایت آن مسافر شاکی را نیز به دست آورد.
وی با ارائه گزارشی، گفت: براساس اطلاعات جمع آوری شده، میزان دو میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۶۲ تن کالا در طی هشت ماهه سال ۱۴۰۲ توسط ناوگان حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان جابجا شدهاند
کرد در ادامه بیان کرد: جابجایی این حجم از کالا، توسط ۷۲ شرکت حمل و نقل داخلی کالای و در قالب ۱۵۷ هزار و ۱۲۰ سفر باری انجام شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: عمده کالاهای جابهجا شده طی این مدت، آرد، فرآوردههای نفتی و سیمان بوده است.
وی بیان کرد: بیش از نه هزار ۹۰۰ راننده و نه هزار ناوگان باری و سه پایانه عمومی بار در حوزه تحت پوشش این اداره کل در بخش حمل و نقل عمومی جادهای داخلی کالا مشغول فعالیت هستند.
این مقام مسؤول از ثبت ۳۳ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۷۰۸ تردد انواع وسایل نقلیه در مسیرهای ارتباطی تخت پوشش این اداره کل در طی هشت ماهه امسال خبر داد و افزود: این میزان نشان دهنده افزایش ۴۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
وی بیان کرد: این حجم از تردد توسط ۵۰ دستگاه تردد شمار فعال در سطح مسیرهای ارتباطی شمال سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: در این مدت حجم تردد ورودی به استان، یک میلیون و ۴۳۲ هزار و ۸۸۴ تن و حجم کل تردد خروجی از استان یک میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۸۰ تن بوده است.
وی اظهار کرد: ۲ میلیون ۱۳۰ هزار و ۶۳۷ نفر مسافر در طی هشت ماهه امسال در سیستان و بلوچستان جابه جا شدهاند که این میزان حاکی از رشد ۱۱ درصدی در تعداد مسافر و رشد هفت درصدی در تعداد سفر نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
کرد افزود: از مجموع مسافر جابهجاشده طی این مدت، یک میلیون و ۹۴ هزار و ۸۹۰ نفر درون استانی و یک میلیون و ۳۵ هزار و ۷۴۷ نفر به مقصد برون استانی بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سه پایانه مسافری فعال ،۶۴ شرکت مسافربری و بیش از ۹۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در حوزه تحت پوشش اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان در حال ارائه خدمات به مردم و مسافران هستند.
وی با بیان اینکه در راستای تحول اقتصادی و نیز جذب سرمایه گذاری، تقویت و مناسب سازی راههای روستایی بسیار اهمیت دارد، افزود: درصد برخورداری راههای روستایی استان در یک سال اخیر با اقدامات این اداره کل، از ۳۷ درصد به ۴۱ درصد رسیده و همچنان این روند تا رسیدن به شاخص متوسط کشوری یعنی ۵۴ درصد ادامه دارد.
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جادهای سیستان و بلوچستان در ادامه سخنان خود از اجرای عملیات خط کشی دو هزار و۲۰۰ کیلومتر از مسیرهای ارتباطی تحت پوشش این اداره کل در طی امسال خبر داد و بیان کرد: خط کشی و نقوش ترافیکی از ملزومات مهم ایمنی جادهای است که در کاهش حوادث، تسهیل سفرهای بُرون شهری و انتقال پیامهای اطلاعاتی- هشداری بصری به کاربران و رانندگان نقشی مهم و ارزندهای دارد.
وی بیان کرد: اجرای ۲۳ کیلومتر حفاظ بتنی و فلزی از جمله اقدامات این اداره کل در راستای افزایش ایمنی مسیرهای ارتباطی زیر پوشش در این مدت است.
کرد گفت: آشکارسازی ۴۰۰ کیلومتر از نقاط پر تصادف با اجرای تجهیزات ایمنی مانند چشم گربهای، گل میخ و علائم افقی روی سطح محورهای مواصلاتی اصلی و فرعی از دیگر اقدامات این اداره کل برای تأمین ایمنی عبور و مرور کاربران جادهای بوده است.
وی تصریح کرد: اجرا و نصب سه هزار و۵۰۰ عدد علائم و تابلو اطلاعاتی، اجرا و رفع پنج کیلومتر از نواقص روشنایی به صورت طولی و اجرای روشنایی ۱۶ تقاطع حادثهخیز با برج نوری از دیگر اقدامات این اداره کل در طی این مدت در محورهای مواصلاتی تحت پوشش این اداره کل بوده است.
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جادهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه پایانههای مرزی نقش بسزایی در توان اقتصادی و میزان مبادلات بازرگانان کشورها با یکدیگر داشته و رونق اقتصادی را به همراه دارند، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه پایانه مرزی میرجاوه هزینه شده است.
وی با تشریح سایر اقدامات انجام شده و در دستور کار این اداره کل، گفت: در جریان ۲۸ صفر اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان معین استانهای گلستان و خراسان رضوی بوده است.
وی با اشاره به ورود زائران پاکستانی از دومرز مشترک میرجاوه و ریمدان، خاطرنشان کرد: از زمان آغاز ورود زائران پاکستانی به استان همه ساله شاهد افزایش ورود آنها برای رسیدن به عتبات عالیات بودهایم و در اوج ترددها در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۱۳ هزار نفر ورود زائران را به ثبت رساندهایم.
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به روبرو شدن با بیماری کرونا، سال قبل ۸۷ هزار نفر بعد از چند سال جلوگیری از ترددها، ورود زائران پاکستانی به خاک ایران را از دو مرز مشترک شاهد بودیم.
وی بیان کرد: متأسفانه در اربعین گذشته در حوزه ناوگان حمل و نقل مسافربری با توجه به کمبود، در جنوب استان به مشکلاتی برخورد کردیم که در این خصوص تعدادی اتوبوس مسافربری از این اداره کل به جنوب استان اعزام شدند اما باتوجه به دوری از مرزهای مشترک با عراق، حدود چهار روز دسترسی به اتوبوسهای مسافربری اعزامی از استان امکان نداشت.
وی خاطر نشان کرد: در جریان اربعین به عنوان اداره کل برتر در جابجایی زوار اربعین توسط وزیر و معاون وزیر مورد تقدیر قرار گرفتهایم.