به گزارش خبرنگار مهر، رییس اولین همایش ملی خانواده آرمانی ظهر چهارشنبه در مراسم آغازین این همایش در دانشگاه محقق اردبیلی، اظهار کرد: با تاکید نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و شورای فرهنگ عمومی بعد از برگزاری موفقیتآمیز همایش دانشگاه آرمانی در سال گذشته، امسال نیز تصمیم گرفتیم تا همایش ملی خانواده آرمانی را برگزار کنیم.
حجتالاسلام عبدالله حسنی تصریح کرد: محورهای این همایش خانواده آرمانی، سلامت خانواده، سلامت معنوی، تربیت نسل سالم، آموزش و ارتقای سلامت خانواده، خانواده آرمانی از نگاه دید اسلام، خانواده آرمانی در بیانیه گام دوم انقلاب، خانواده آرمانی از نظر فقها و دانشمندان و… بوده که ما سعی کردیم مقالات برگزیده را با محوریت دانشکده روانشناسی و تربیتی دریافت و خلاصه نویسی کنیم.
وی گفت: برای این همایش ۲۴۰ مقاله ارسال شده بود که از این تعداد ۲۱۵ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
رییس اولین همایش ملی خانواده آرمانی از همکاری دانشکده روانشناسی و تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی قدردانی کرد و افزود: بحث خانواده در مکتب اسلام بسیار مهم و با ارزش است که متأسفانه در استان اردبیل این امر مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته است.
حجتالاسلام حسنی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما برای این همایش از اساتید برجسته دانشگاه تهران و اساتید حوزه مهارتهای زندگی دعوت کردیم تا اهمیت موضوع خانواده و این بنای با ارزش در مکتب اسلام را تبیین و محبوبیت آن را برای گروههای مختلف تشریح کنند.
وی اضافه کرد: در این همایش سعی ما بر این است تا در ابعاد مختلف ویژگیهای خانواده آرمانی تبیین شده تا گروههای مختلف بتوانند در این زمینه انتقال مفاهیم را انجام دهند.
حجتالاسلام حسنی محورهای اساسی خانواده آرمانی را در مکتب الهی یادآور شد و بیان کرد: آرامش و سکون اولین عنصر در این زمینه است چرا که در یک خانواده متعادل که رفتار افراد حول محبت، احترام و تعهد است انرژی عاطفی اعضا از طریق کانون پرنشاط خانواده تأمین میشود.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در مکتب اسلام نیز به همفکری و همراهی زوجین توجهی جدی شده تا با تکیه بر عناصر دوستی و رحمت الهی بتوان آرامش و امنیت خاطر را در نظام خانواده مشاهده کرد.
حجتالاسلام حسنی تصریح کرد: تربیت و پرورش معنوی فرزندان بسیار مهم و حیاتی است و یکی از عوامل مؤثر در جذب کودک و نوجوان به رفتارهای دینی در خانواده کمک به نوجوان در دستیابی به یک هویت دینی و تعمیق معرفت الهی است.
وی گفت: نقش خانواده در ظهور استعدادها و پرورش دینی فرزندان حقیقتی انکارناپذیر است و نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار بر این موضوع تاکید دارند.
حجتالاسلام حسنی افزود: ما به عنوان استحکام نظام خانواده نیاز داریم تا آمار طلاق که نگرانکننده است، به شدت کاهش یافته و به سرعت روند نزولی پیدا کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان با برشمردن ویژگیهای زن به عنوان آرامشبخش نظام خانواده خاطرنشان کرد: در کنار انجام مسئولیت مرد در بیرون از خانه و کمک به زن، آراستگی زنان ما میتواند هنرمندی آنها را بیش از گذشته در عرصههای مختلف نشان دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش یک روزه مقالات مختلف ارائه و اساتید و محققان مبانی مختلفی را در مورد خانواده آرمانی مطرح کردند تا به دور از آسیبهای رایج در جامعه به ویژه خشونت امکان توسعه و پیشرفت همه جانبه فراهم آید.