«فتحالله توسلی» یک نماینده دیپلمات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن محکومیت حکم دادگاه سوئد درباره پرونده حمید نوری، گفت: کشورهای اروپایی به ویژه اروپای غربی به ظاهر ادعا دارند که به یکسری ارزشها اعتقاد دارند، اما فقط شعار میدهند و از این طریق میخواهند منافع خود را تأمین کنند.
وی ادامه داد: آنان در حرف میگویند که مخالف تروریسم و موافق دموکراسی، لیبرالیسم، حقوق بشر و آزادی زنان هستند اما در عمل همه این موارد را زیر پا میگذارند و درباره حمید نوری هم برخلاف حقوق بشر اقدام کردند و اقدامشان بیاخلاقی و ضدبشری بود.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر واقعاً آنان به حقوق بشر اعتقاد دارند، پس چطور الان در مقابل نسل کشی در غزه و ظلمهای رژیم صهیونیستی سکوت کردهاند؟ دولتهای غربی در مقابل جنایات اسرائیل سکوت کردهاند و اگر تجمع و راهپیمایی هم در غرب انجام میشود، عمدتاً از سوی ملتهای غربی است که در مقابل اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی به پا خاستهاند.
توسلی تاکید کرد: غربیها سیاست دوگانهای را دنبال میکنند و فرایندی هم که در دادگاه حمید نوری رخ داد، خارج از این موضوع نبود. سوئد و کشورهای غربی بر اساس اطلاعات مغرضانه و غلطی که مخالفان نظام و برخی معاندان جمهوری اسلامی ایران مانند منافقین به آنان دادند، درباره پرونده حمید نوری رأی صادر کردند. شواهد و مستندات این دادگاهها فاقد اعتبار و بر اساس دروغپراکنیهای مخالفان جمهوری اسلامی ایران بود.
وی با بیان اینکه هم رأی اولیه و هم رأی اخیر پرونده حمید نوری ناعادلانه بود، گفت: آنان حتی مستندات قانع کنندهای نداشتند و تحت تأثیر جریانهای صهیونیستی، لابی صهیونیستها و منافقین این رأی را صادر کردند. مخالفان جمهوری اسلامی هم روی این رأی تأثیر داشتند و اطلاعات غلطی را به سوئد دادند که منجر به صدور این رأی شد. انتظار داریم سوئد در این رأی تجدید نظر و بی گناهی حمید نوری را اعلام کند.
به گزارش مهر، دادگاه تجدیدنظر Svea در سوئد با رد درخواست اعتراض «حمید نوری» به محکومیت صادره، حکم حبس ابد وی را تأیید کرد. «حمید نوری» شهروند ایرانی و کارمند سابق قوه قضائیه که آبانماه سال ۱۳۹۸ به سوئد سفر کرده بود، در زمان ورود به فرودگاه استکهلم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر میبرد.
روند دستگیری و رسیدگی پرونده حمید نوری به نحوی است که این تصور را ایجاد میکند که مساله حمید نوری بیشتر از اینکه یک پرونده قضائی باشد، یک موضوع کاملاً سیاسی است. تاکنون حدود ۱۱۰ جلسه دادگاه برای رسیدگی به پرونده نوری برگزار شده است و در حکم بدوی، دادگاه سوئد، حمید نوری را به حبس ابد محکوم کرد. به گفته خانواده حمید نوری و صداهای منتشر شده از نوری در دادگاه، او در این مدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته، از حقوق اولیه هر زندانی مانند پزشک، محروم بوده و شکنجههای روانی و جسمی زیادی را متحمل شده است.