به گزارش خبرنگار مهر، یاسر کرمی ظهر یکشنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) و گرامیداشت هفته سوادآموزی که در سالن جلسات این معاونت برگزار شد، اظهار کرد: نهضت سوادآموزی در گام دوم انقلاب به دنبال تغییر مفهوم سواد اولیه با رویکرد روز است تا بتواند در تربیت یک انسان متعالی نقش تأثیرگذاری ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای آحاد مردم عدالت آموزشی و برابری زنان و مردان در امر تحصیل است، افزود: در همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران ضرورتی در باب خلأ سواد در جامعه احساس میشد.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ادامه داد: بنابراین با تدابیر دوراندیشانه حضرت امام خمینی (ره) و با فرمان تاریخی ایشان در هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ سازمان نهضت سوادآموزی با توجه به نیاز جامعه تشکیل شد.
کرمی تاکید کرد: با فرمان تاریخی امام خمینی (ره) همه اقشار باسواد جامعه از جمله معلمین، آموزش دهندهها، روحانیون، بسیج، سپاه، ارتش و خیلی از جاهایی که با مردم در ارتباط بودند به بحث ریشهکنی بیسوادی ورود کردند.
وی با اشاره به آمار مقایسهای نرخ باسوادی پیش و بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، بیان کرد: در آن زمان تنها ۴۷ درصد از جمعیت کشور باسواد بودند که این نرخ هم اکنون به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.
کرمی اختلاف نرخ باسوادی بین مردان و زنان را پیش از انقلاب ۲۳ درصد و بین جامعه شهری و روستایی را بیش از ۳۴ درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون این نرخ در کشور به ترتیب به ۶ و ۱۱ درصد رسیده است.
به گفته وی، در طول عمر پُربرکت انقلاب اسلامی ۵۰ درصد افزایش نرخ باسوادی داشتهایم که این نرخ در مقایسه با سایر کشورها رشد ۲.۵ درصدی را نشان میدهد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه کرمانشاه از لحاظ شاخصهای باسوادی از میانگین کشوری جلوتر است، خاطر نشان کرد: میانگین نرخ باسوادی در این استان طی سال جاری بیش از ۹۸ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است.
کرمی تصریح کرد: به دلیل بسته نبودن مبادی بیسوادی تا کنون ریشه کنی بیسوادی مطلق محقق نشده است، اما با اجرای طرحهایی از جمله طرحهای شتاب بخشی سوادآموزی، پالایش مدرسه محور و روستای باسواد در تلاش هستیم نرخ بیسوادی مطلق را به نزدیک صفر برسانیم.
وی با اشاره به اجرای طرح پالایش مدرسه محور، گفت: در این طرح با مراجعه به مدارس خصوصاً تمام مدارس حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار سطح سواد اولیا دانش آموز را بررسی و اولیا بیسواد را جهت باسوادی احصا کردهایم.
کرمی به طرح روستای باسواد نیز اشاره کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت شورای پشتیبانی به ریاست استاندار کرمانشاه، دهیاران روستاها را فعال کردهایم تا در هر روستا افراد بیسواد را شناسایی کنند و سپس این افراد توسط آموزش دهندگان این سازمان زیر پوشش برنامههای آموزش سواد قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در شهر کرمانشاه اجرا شده و به دنبال اجرای آن در شهرستان هرسین و سرپل ذهاب نیز هستیم تاکید کرد: با اجرای موفق این طرح در سال بعد آن روستا با نصب یک تابلو به عنوان روستای باسواد معرفی میشود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه از شناسایی حدود ۲۵ هزار بیسواد و کم سواد در رده سنی ۱۰ تا ۵۹ سال در این استان خبر داد و گفت: از این تعداد بر اساس سهمیه ابلاغی ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر آنها طی سال تحصیلی جاری تحت پوشش برنامههای سوادآموزی در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال قرار میگیرند.
کرمی با اشاره به نحوه تخصیص سهمیه به هر استان، توضیح داد: هر ساله از سوی سازمان نهضت سوادآموزی سهمیهای به استانها با توجه به شرایط هر استان برای تحت پوشش قرار دادن بیسوادان و کم سوادان هر استان اختصاص مییابد که سهمیه سال جاری استان کرمانشاه در دوره سواد آموزی چهار هزار نفر، دوره تحکیم سه هزار و ۵۰۰ نفر و انتقال سه هزار و ۲۰۰ نفر است.
وی با بیان اینکه بیشترین جامعه هدف برنامههای سواد آموزی گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال است، بیان کرد: شهرستان پاوه بالاترین و ثلاث باباجانی پایینترین نرخ باسوادی را در این استان دارند. کرمی از فعالیت ۱۶ مرکز یادگیری محلی در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: درخواست برای ایجاد ۲ مرکز دیگر نیز به سازمان داده شده است.