به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرم زادگان عصر یکشنبه در جلسه حفاظت از منابع آبی شهرستان آستارا اظهار کرد: هدف از تشکیل جلسه شورای حفاظت منابع آب ایجاد وحدت رویه اجرایی و نظامند کردن بهره برداری، حفاظت از منابع آب برای توسعه پایدار و نیز در جهت به تعادل رسیدن منابع و مصارف آب در شهرستان آستارا است.
معاون فرماندار آستارا افزود: آب یکی از زیر ساختهای مهم در توسعه اقتصادی و کشاورزی است و مدیریت صحیح آن برای ما بسیار ضروری است و منابع آبی به عنوان مهمترین عامل توسعه پایدار تلقی میشوند و با صیانت از این منابع ارزشمند باید با نگاه منطقی مشکلات را حل کنیم.
وی با اشاره به اهمیت شخم زمستانه زمینهای زراعی گفت: شخم زمستانه بهترین فرصت برای حفظ منابع آبی است و اگر شخم اول را در زمستان داشته باشیم، در زمان شخم دوم میزان آب مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
کرم زادگان با بیان اینکه در شهرستان آستارا ۳۲۰۰ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد، افزود: شخم زمستان دارای چندین مزیت است، اول اینکه نیاز به وصل کردن آب رودخانه نیست و میتوان از آب حاصل از بارشها بهره برد، و نکته دیگر اینکه کیفیت خاک در این فصل بهتر است و در این صورت در زمان شخم دوم نیز میزان آب مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
وی گفت: در شهرستان آستارا ۱۱ پهنه آب بندان، همچنین ۱۱ رودخانه و ۲۶ حلقه چاه وجود دارد که در صورت اقدامات درست و به موقع مسؤولان و کشاورزان میتوانند از آن برای آبیاری جهت امور کشاورزی استفاده کرد.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار آستارا با اشاره به خسارات سیل شهریور ماه سال جاری به زیرساختهای آبی در شهرستان گفت: تعدادی از نهرها و آب بندان های ما دچار مشکل شدند که پیمانکاران برای اصلاح آنها و آماده سازی برای آبگیری و هدایت درست آب مشغول فعالیت هستند که تسریع در بازسازی آنها نیز مورد تاکید است.
وی با اشاره به کشت برنج و کیوی به عنوان محصولات مهم و ارز آور کشاورزی و باغی در آستارا تصریح کرد: باید فضای مناسب را برای کشت این محصولات به وجود آورده و به اقتصاد کشاورزان و کشور کمک کنیم.
اختصاص ۵۷ میلیارد ریال به منابع توسعه آبی در آستارا
«نورالدین میرزایی» مدیر جهاد کشاورزی آستارا نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این اداره در حوزه حفاظت از منابع آبی شهرستان گفت: در سال گذشته مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای پروژههای مصوب اختصاص داده شد.
میرزایی با بیان اینکه این مبلغ در سال جاری به ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است، افزود: مبلغ ۳ میلیارد و نهصد میلیون تومان از این مبلغ از محل ماده ۱۷ به بازسازی خسارتهای ناشی از سیل اختصاص یافت، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به پروژه تجهیز و راه اندازی ایستگاههای پمپاژ و چاههای کشاورزی و مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون تومان جهت لایروبی استخر شماره یک دمیرلیک به مساحت ۱۱ هکتار اختصاص یافته است.