قاسم تنها در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ در خراسان جنوبی ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد روستایی در هزار و ۷۵۲ روستا شناسایی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از این تعداد واحد روستایی تاکنون ۵۳ هزار و ۵۹۸ واحد مقاوم سازی شده است، گفت: بر اساس این آمار درصد مقاوم سازی خانه های روستایی در خراسان جنوبی ۶۰.۳ درصد است که این آمار در میانگین کشوری ۵۳ درصد است.
میزان مقاوم سازی خانه های روستایی استان بالاتر از متوسط کشوری
تنها افزود: هر چند درصد مقاوم سازی خانه های روستایی در خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشوری بالاتر است ولی به این معنا نیست که همه شهرستان های استان نمره خوبی در این زمینه می گیرند چرا که در برخی شهرستان ها درصد مقاوم سازی به بالای ۹۰ درصد رسیده و در برخی شهرستان های میانگین مقاوم سازی خانه های روستایی به حدود ۴۰ درصد می رسد.
وی در پاسخ به این سوال که کدام شهرستان های خراسان جنوبی در مقاوم سازی خانه های روستایی آن شهرستان موفق تر بوده اند، بیان کرد: شهرستان هایی که در آنها سابقه حوادث طبیعی چون زلزله و سیل وجود داشته است درصد مقاوم سازی خانه های روستایی آن بالاتر است.
زیرکوه بیشترین درصد مقاوم سازی خانه های روستایی را دارد
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: به عنوان مثال درصد مقاوم سازی خانه های روستایی در زیرکوه حدود ۹ درصد، نهبندان حدود ۹۳ درصد و طبس حدود ۸۹ درصد است چرا که با توجه به سابقه زلزله مردم اهمیت مقاوم سازی را به خوبی درک کرده اند.
تنها ادامه داد: ولی در شهرستان هایی چون خوسف، درمیان و بشرویه مقاوم سازی خانه های روستایی درصد بالایی ندارد و بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
وی اظهار کرد: تسهیلات مقاوم سازی خانه های روستایی تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان بوده است ولی به زودی تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی ابلاغ خواهد شد که در این راستا از روستائیان عزیز می خواهیم نسبت به مقاوم سازی خانه ها خود اقدام کنند.
بازپرداخت تسهیلات ۲۰ ساله است
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی بیان کرد: باز پرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله است که یک فرصت مطلوب محسوب می شود.
تنها با اشاره به اینکه تسهیلات بلاعوض مربوط به شرایط خاص چون مددجویان کمیته امداد و بهزیستی گفت: سال گذشته تعداد سهمیه استان برای پرداخت تسهیلات مقاوم سازی ۳ هزار و ۶۰۰ واحد بوده که ۴ هزار و ۲۵۷ واحد موفق به جذب این تسهیلات شدند.