با حضور معاون اول رییس‌جمهور، تفاهم‌نامه همکاری احداث طرح مجموعه بزرگ فرهنگی-ورزشی شهر تهران امضا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به اینکه تمامی ابعاد مختلف این طرح به صورت جهادی پیش رفته است، گفت: یکی از ویژگی‌های بارز این طرح این است که تمامی ابعاد و جوانب مختلف طرح به دقت بررسی شده و مسائل مختلف مرتبط با آن مدنظر قرار گرفته است.

معاون اول رئیس جمهور روش مناسب تأمین مالی را یکی از مهمترین موضوعات در اجرای پروژه‌های مختلف برشمرد و افزود: تأمین منابع مالی برای اجرای این طرح از طریق تهاتر نفت پیش بینی شده که سابقه کمتری در کشور دارد و اطمینان بخش است.

وی احداث یک ورزشگاه و مجموعه بزرگ ورزشی برای شهر تهران را یک ضرورت جدی توصیف کرد و افزود: همه ورزشکاران و ورزش دوستان که تقریباً آحاد جامعه را در بر می‌گیرند، مخاطب این طرح هستند و ساخت این مجموعه خدمتی به همه این عزیزان خواهد بود.

دکتر مخبر با اشاره به اینکه از زمان دستور رئیس جمهور تا تصمیم گیری و تدوین این تفاهم نامه مدت زیادی سپری نشده است، خاطر نشان کرد: انتظار این است که این پروژه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد و مردم و جوانان هر چه زودتر بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: براساس تفاهم نامه و مذاکراتی که با پیمانکار اجرای این پروژه انجام شده، باید برای ساخت این مجموعه از تمام ظرفیت‌های داخلی استفاده شود و در طراحی و ساخت این ورزشگاه، الگوی ایرانی اسلامی نیز رعایت شود.

معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در این مراسم به برخی از سوالات و شبهات در خصوص طرح مجموعه بزرگ فرهنگی، ورزشی شهر تهران پاسخ داد و گفت: عده‌ای پرسیده بودند که چرا اجرای این پروژه قرار است توسط شرکت چینی انجام شود که این امر به دلیل آن است که با کشور چین خط تبادل مالی داریم و منابع پروژه را از طریق تهاتر نفت با طرف چینی تأمین خواهیم کرد. بنابراین این پروژه که احداث آن چند میلیارد دلار هزینه دارد، به یک شرکت چینی سپرده شده است. ضمناً در همه مراحل کار از طراحی تا اجرا از ظرفیت شرکت‌های همکار داخلی نیز استفاده خواهد شد.

محسن منصوری همچنین به ایراداتی که عده‌ای در خصوص جانمایی این مجموعه وارد کرده‌اند اشاره و تصریح کرد: عده‌ای گفته‌اند که مکان این مجموعه بر روی گسل است و این در حالی است که مطالعات کامل زمین شناسی و بررسی‌های فنی در این خصوص انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی نزدیکی این مجموعه به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) و فرودگاه مهرآباد و همچنین دسترسی به شبکه حمل و نقل کشور و شبکه بزرگراهی را از دیگر دلایل جانمایی این ورزشگاه برشمرد و گفت: برای پیگیری مراحل اجرای این طرح، کمیته راهبری تشکیل خواهد شد و شرکت چینی نیز متعهد شده که در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پروژه را تکمیل کند.

وزیر ورزش و جوانان هم در این مراسم با تاکید بر اینکه احداث این مجموعه می‌تواند سرانه ورزش تهران را که هم اکنون جزو آخرین شهرهای کشور قرار دارد، به دو برابر افزایش دهد گفت: با احداث این مجموعه به نیازهای تمامی رشته‌های ورزشی در عرصه جهانی پاسخ داده خواهد شد و دغدغه‌ای برای میزبانی مسابقات بین المللی رشته‌های ورزشی نخواهیم داشت.

کیومرث هاشمی با اشاره به شرکت چینی پیمانکار این پروژه گفت: اساساً شرکت‌های چینی در ساخت ورزشگاه‌ها سرآمد هستند و شرکتی که قرار است این مجموعه را احداث کند نیز شرکتی معتبر است که بیش از صد پروژه مشابه در سطح دنیا به اجرا رسانده است.

انصاری، سرپرست تولیت آستان حضرت امام خمینی (ره) نیز در این جلسه شبهات وارد شده درخصوص زلزله و فرونشست در شهر آفتاب را رد کرد و با توجه به مطالعات پیشین و بررسی همه جوانب در شهر آفتاب و حرم حضرت امام (ره) این نقطه را مناسب‌ترین مکان برای احداث چنین مجموعه بزرگی برای شهر تهران دانست.

در این مراسم وزیر نفت، شهردار تهران، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز هر کدام نظرات و دیدگاه‌های خود را در خصوص احداث این مجموعه مطرح کردند و از آمادگی کامل برای حمایت و پشتیبانی کامل این طرح خبر دادند.

گفتنی است این تفاهم نامه با هدف فراهم کردن زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای احداث «مجموعه بزرگ فرهنگی و ورزشی در طرح ویژه شهر فرهنگی و مذهبی تهران» مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به مساحت ۳۷۰ هکتار برای برگزاری رویدادها و مسابقات ورزشی ملی و بین‌المللی، با لحاظ شرایط و رعایت قوانین و مقررات مربوط به «معاونت اول ریاست جمهوری»، «معاونت اجرایی ریاست جمهوری»، «وزارت ورزش و جوانان»، «وزارت نفت»، «سازمان برنامه و بودجه کشور»، «استانداری تهران»، «شهرداری تهران» و «آستان مقدس حضرت امام خمینی (س)» تنظیم و امضا شد.

بر اساس متن این تفاهم نامه «وزارت ورزش و جوانان» موظف شد نسبت به شناسایی و انتخاب شرکت مشاور ذی‌صلاح داخلی و یا خارجی برای بررسی و انجام مطالعات راهبردی «طرح جامع شهر آفتاب» و تهیه طرح اجرایی فنی، اقتصادی و معماری پروژه «مجموعه بزرگ فرهنگی و ورزشی شهر آفتاب» اقدام کند.

همچنین دستگاه اجرایی پروژه «شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور» تعیین و منابع مورد نیاز از محل مازاد فروش نفت خام و میعانات گازی (معادل سهم دولت) توسط «وزارت نفت» و با تخصیص سازمان برنامه و بودجه تعیین شد.

«آستان مقدس حضرت امام خمینی (س)» نیز براساس توافق انجام شده موظف شد اقدامات لازم را نسبت به تأمین اراضی مورد نیاز برای اجرای پروژه مذکور انجام دهد. بر اساس بندهای این تفاهم نامه انجام مطالعات خاک شناسی، ژئوتکنیک، لرزه شناسی، تجزیه و تحلیل ویژگی‌های طبیعی، کالبدی، مخاطرات طبیعی و زیست محیطی زمین، بافت اطراف، توپوگرافی و شیب طبیعی اراضی معرفی شده می‌بایست پیش از شروع عملیات اجرایی انجام شود.