به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی هاشمی باجگانی، عصر دوشنبه در حاشیه جشنواره کشوری اتا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به منظور ارتقا و توانمندسازی نظام سلامت، ۶ شاخص توسط سازمان بهداشت جهانی تعریف شده که شامل تولیت نظام سلامت (حاکمیت)، تولید منابع انسانی توانمند، اطلاعات، فناوری و تولید تجهیزات مناسب، ارائه خدمت و وجود منابع مالی است.
وی بیان کرد: این مجموعه در کنار هم باعث توانمندسازی نظام سلامت میشود اما این تعریف گسترده نمیتواند در قالب یک سازمان نهادینه شود و به منظور مردمی سازی نظام سلامت باید از ظرفیتهای آحاد جامعه استفاده کرد.
هاشمی باجگانی افزود: براساس آمارهای بین المللی، دستگاههای رسمی متولی سلامت، تنها پاسخگوی ۲۵ درصد ارتقای سلامت مردم هستند و ۷۵ درصد مسئولیت سلامت مردم بر عهده سایر افراد، سازمانهای دولتی و غیردولتی فعال در هر زمینهای اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است.
وی بیان کرد: همه باید احساس مسئولیت و پاسخگویی در قبال نیازهای سلامت جامعه داشته باشند و این موضوع، رسالت برگزاری جشنواره اتا (اشتراک گذاری تجربیات ارزشمند اجتماعی) است که بخش مهمی از سلامت جامعه را میتوان با افزایش پاسخگویی اجتماعی در هر حوزه کاری برآورده کرد.
هاشمی باجگانی با اشاره به سخن رهبر انقلاب که فرموده اند: «علمی ارزشمند است که یک نیاز را از جامعه حل کند»، افزود: دانشگاه اگر بخواهد نیازهای جامعه را حل کند ابتدا باید جامعه را بشناسد و محور برنامههای آموزشی و پژوهشی خود را بر این اساس پایه ریزی کند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی یزد با اعتقاد به اینکه مشارکت و پاسخگویی به نیازهای مردم در امر سلامت وظیفه تمامی نهادها و دستگاهها است، عنوان کرد: در حوزه بهداشت مفتخریم که نزدیک به ۲۰ هزار نفر از مردم استان را به عنوان پیام گذار، سفیر سلامت و … در سازمانها، نهادها، محلات، مساجد و…آموزش داده ایم که مسئولیت و پاسخگویی اجتماعی خود را در امر سلامت به آحاد جامعه منتقل میکنند.
وی از دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، معاونتهای بهداشت، آموزش و فرهنگی و دانشجویی در برپایی این جشنواره کشوری قدردانی کرد.
گفتنی است؛ جشنواره اتا با هدف حساس سازی و لزوم پاسخگو بودن آحاد جامعه نسبت به مقوله سلامت جامعه با حضور مسئولان استان، کشور و وزارت بهداشت در سالن همایشهای باقرالعلوم برگزار شد.