ساری- مازندران با ناترازی های زیادی در حوزه آب، برق و انرژی روبروست و رفع آن مستلزم تامین اعتبارهای کلان و حمایت های ملی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: سفر اخیر وزیر نیرو به استان مازندران مصوباتی در بخش‌های آب، برق و فاضلاب داشته و تحقق آن بخشی از محرومیت‌های فراروی استان مازندران را رفع می‌کند.

در حال حاضر استان مازندران با محدودیت منابع آبی و انرژی دست و پنجه نرم می‌کند و این در حالی که جمعیت شناور زیادی طی سال به استان مازندران سفر می‌کنند. همچنین قدیمی ترین نیروگاه شمال کشور در استان مازندران برای ارتقای ظرفیت نیازمند تعمیرات اساسی بوده و در سفر اخیر وزیر تصمیماتی برای بهسازی و بهینه سازی وضعیت آب و انرژی در استان داشته است.

کوروش موسوی مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان با اشاره به مصوبات سفر اخیر وزیر نیرو در استان گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل تعمیرات اساسی واحد شماره ۲ بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا برای اتمام تعمیرات اساسی و رفع محدودیت برای آمادگی پیک تابستان ۱۴۰۳ مصوب شده است.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر رفع چالش عقب نشینی آب دریای خزر و تأثیر آن بر حوضچه آبگیر نیروگاه نکا با استفاده از خدمات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و اختصاص فوری یک دستگاه توربو ژنراتور برای سایت طرح توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی نکا برای کاهش ناترازی تولید برق در استان مازندران از دیگر تصمیمات بوده است.

محرومیت مناطق غرب مازندران از نیروگاه برق و ضعف در این بخش سبب شده تا ساخت دو نیروگاه مدرن کوچک مقیاس برق در غرب استان در دستور کار قرار گیرد.

مصطفی بابایی مدیرعامل شرکت توزیع برق غرب مازندران احداث دو نیروگاه کلاس F در غرب مازندران و احداث پست ۶۳/۲۰ کیلوولت تنکابن ۳ و سی سرا را جمله مصوبات برشمرد و گفت: همچنین بودجه ویژه طرح بهارستان به غرب مازندران علاوه بر بودجه تخصیصی سال جاری در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به طرح تبدیل شبکه‌های سیم مسی به کابل خودنگهدار در غرب مازندران گفت: هزار میلیارد ریال در دو مرحله برای تبدیل شبکه‌های سیم مسی به کابل خودنگهدار در غرب مازندران تخصیص داده شد و تأمین هزینه خرید دو دستگاه جرثقیل، دو دستگاه بالابر و ۵ دستگاه خودروی کمک دار به توزیع برق غرب مازندران از دیگر برنامه‌ها بوده است.

علاوه بر غرب مازندران سفر وزیر نیرو در حوزه برق مازندران - ساری نیز مصوباتی داشته است که اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال جهت تبدیل شبکه‌های سیم مسی به کابل خودنگهدار استان، اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال جهت برق دار کردن چاه‌های کشاورزی ساری و میاندورود با تشکیل جلسه هماهنگی بین نمایندگان مجلس و فرمانداران ساری و میاندورود با محوریت فرماندار ساری از جمله آن بوده است.

محدودیت منابع آبی از چالش‌های فراروی استان مازندران به شمار می‌رود و تکمیل پروژه‌ها برای رفع تنش آبی استان از مهمترین درخواست‌ها و مطالبات در مازندران محسوب می‌شود.

بهزاد برارزاده مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران نیز با اشاره به تصمیمات مهم سفر وزیر نیرو گفت: قرار شد همزمان با بهره برداری از سد گلورد نسبت به راه اندازی و بهره برداری از فیلتر شنی با ظرفیت تأمین آب شرب به میزان ۱۰۰ لیتر در ثانیه اقدام شود.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر افزود: همچنین مقرر شد نسبت به تأمین اعتبار به میزان هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های تنش آبی و هفت هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال برای پروژه‌های جهاد آبرسانی و تکمیل طرح‌های آب و فاضلاب شهرستان ساری از کلیه ظرفیت قانونی در اختیار از قبیل بند (ی) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۲ اقدام شود.

وی ادامه داد: با توجه به بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ساری برای ۱۰۰ هزار نفر و آمادگی برای جاری سازی انشعابات جدید ضمن تأمین اعتبار به میزان سه هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه، احداث ۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب ساری در دور اول سفر ریاست جمهور نسبت به تصویب احداث ۱۰۰ کیلومتر شبکه در دور دوم سفر ریاست محترم جمهور اقدام شود.

در حوزه آب منطقه‌ای مازندران نیز تسریع در تکمیل و اجرای سدهای گلورد و هراز به عنوان گام اول طرح‌های تأمین آب در استان مازندران در دستور کار قرار گرفت و تخصیص صددرصدی اعتبارات سد گلورد با توجه به در پیش بودن برنامه افتتاحیه، بررسی مشکلات طرح‌های توسعه منابع آب استان مازندران در جلسه امور آب استان‌ها از جمله مصوبات بوده است.