تیم دانشجویی انجمن نانو تکنولوژی دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع برنده جایزه نخست و نشان طلای پنجاه و نهمین دوره مسابقات و نمایشگاه اختراعات و ابداعات آلمان IENA2007 شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تیم اعزامی انجمن نانوتکنولوژی این دانشگاه توانست در پنجاه و نهمین دوره مسابقات و نمایشگاه اختراعات و ابداعات آلمان IENA2007 با " طراحی و ساخت  نانو ساختارهای هسته پوسته ای ابر پارامغناطیس نوری " برنده جایزه نخست و نشان طلای این دوره از مسابقات بود.

در این دوره از مسابقات تیمهایی از 32 کشور جهان به صورت تیمی و یا انفرادی شرکت داشته اند که "حنیف کازرونی" به نمایندگی از انجمن نانو تکنولوژی دانشگاه صنعتی مالک اشتر در این دوره از مسابقات شرکت کرد.

با توجه به سازگاری زیستی و تجزیه بیولوژیکی Fe304 و کاربرد متداول محلول طلا ، یک نوع جدید از نانو کروی ها با ساختار هسته پوسته، که هر دو مزیت ابر پارامغناطیسی اکسید آهن و اپیتکی طلا را دارد، آماده شد. نانو ذرات طلا با توجه به خواص منحصر به فرد خود در زمینه های گوناگون علوم، به خصوص در زمینه علوم پزشکی و زیستی کاربردهای فراوان دارند. نانو ذرات طلا با استفاده از روکش کاهش شیمیایی و با استفاده از سورفگتانت های  مناسب در دمای PH  خاص تولید شده اند.

تصویرهای TEM نشان می دهند که اندازه ذرات نانو طلا در حدود 2 تا 5 نانومتر است . سپس نانو ابرپارامغناطیس Fe304 با روش هم رسوبی در PH و دمای مناسب تولید شده اند.

گفتنی است عمده کاربردهای نانو ساختارهای هسته پوسته ای ابرپارامغناطیس نوری ( Core/Shell Nane Fe304/Au) در جدا سازی بیوشیمیایی، فیلترهای تصفیه هوا، رفع فلج عصبی ، شناسایی ویروس ها در بدن، تصویر برداری MRI و جهش های زنی باشند، درمان صدمات نخاعی ، ترمیم بافت ها و جایگزینی بافت ها، شناسایی سرطان ها، جدا سازی بیولوژیکی هدفمندَ، درمان تومورهای مغزی و ... است.