محمدعلی ایزدخواستی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما در شهری زندگی میکنیم که ابعاد فرهنگی و هنری آن بسیار پررنگ است، اصفهان نه امروز بلکه همیشه زمینهای برای صدور مبانی فرهنگی و هنری در کشور و حتی در جهان اسلام بوده و است. اجزای این شهر مانند فضای شهری آن و آثاری که در آن حضور و وجود دارند، همگی در راستایی حرکت میکنند که مؤید مطلبی تحت عنوان توسعه فرهنگی باشند.
وی افزود: در شهری همچون اصفهان که به اصلاح از رگ و ریشههای خودش آثار هنری دارد ساطع میکند و هنرمندانی را دامن خود پرورش داده و میدهد، انتظار میرود که در مرمت بافتهای شهری خودش هم این رویکرد داشته باشد، بهویژه اینکه این مرمت شهری همچون گذرآقانجفی در نزدیکی یکی از مهمترین اثر دوران اسلامی ایران یعنی مسجد شیخ لطفالله و میدان نقشجهان صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تصریح کرد: وقتی درباره گذرآقانجفی صحبت میشود، درباره مکانی صحبت میشود که در بافت تاریخی اصفهان و در مجاورت ۲ بنای تاریخی گرانقدر مسجد شیخ لطفالله و میدان نقشجهان قرار دارد، پس ما با گذری مواجه نیستم که آنجا بخواهد در یک عالم شهرسازانه و مرمت شهری درواقع در دیوارهای آن کاهگل یا گچ کرده و یا کف آن را سنگفرش انجام داده و محیط آن را نورپردازی کند بلکه این ظرف قرار است، مظروف اتفاقهای فرهنگی و هنری باارزش در اصفهان باشد به همین جهت اتفاقاتی در این زمینه برای افتتاحیه گذرآقانجفی در نظر گرفتهشده است.
وی با اشاره به اینکه آئین افتتاحیه گذرآقانجفی امروز چهارشنبه ششم دیماه انجام میشود، گفت: مراسم افتتاحیه این گذر برخلاف سایر مراسم افتتاحیه که در روز صورت میگیرد، بعد از نماز و مغرب و عشا در شب انجام میشود.
ایزدخواستی گفت: آئین افتتاحیه در ۲ بخش طراحیشده است، بخش اول آن در شبستان زمستانه مسجد شیخ لطفالله آغاز میشود که علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سخنران اصلی این مراسم است. بعدازاینکه سخنرانیها انجام شد مجموعه مدیران و مخاطبان مراسم به سمت گذرآقانجفی که صد قدم با مسجد شیخ لطفالله فاصله دارد، حرکت میکنند.
وی ادامه داد: بعد ازاینکه مخاطبان وارد گذرآقانجفی شدند، روایت گذرآقانجفی از ابتدا تا لحظه مرمت و تبدیلشدن به پیاده راه در قالب تئاتر محیطی به مخاطبان ارائه میشود و ویژگی اجرای این تئاتر این است که در یک مکان ثابت اجرا نمیشود بلکه در ۹ قسمت از گذرآقانجفی که هرکدام روایتهایی در خود دارد، این روایتها بیان میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: در ۹ اجرا تئاتر محیطی شرح گذرآقانجفی، پرفرمونس های هنری همچون اجراهای زنده نقالی و شاهنامهخوانی و موسیقی فولکلور در نظر گرفتهشده است درواقع در افتتاحیه گذرآقانجفی یک تئاتر محیطی در ۹ قسمت در نظر گرفتهشده است که هر قسمت در قالبهای مختلف هنری اجرا میشود.
او افزود: قسمت دیگر برنامه افتتاحیه این است که یک خط روایت کلی از مسجد شیخ لطفالله در قالب تابلوهای محیطی که در گذرآقانجفی نصبشده است، به مخاطب ارائه و در کنار آن نمایشگاهی از اسکیسهای ۲۰ معمار اصفهانی از گذرآقانجفی برپا میشود.
ایزدخواستی تأکید کرد: همه این اتفاقها و رویدادهای هنری که در مراسم افتتاحیه گذرآقانجفی در نظر گرفتهشده است، بدین خاطر است که نشان دهیم این گذر گردشگری تا چه اندازه بهعنوان یک فضای شهری با کارکرد فرهنگی ظرفیت برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری دارد و باید مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری شهر اصفهان به گذرآقانجفی بهعنوان یک فضای شهری با کارکرد برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری برای شهروندان و گردشگران نگاه کنند.